Val de pacienți la urgențe după doar două zile de Crăciun

Val de pacienți la urgențe după doar două zile de Crăciun

Românii au luat cu asalt spitalele din București după doar două zile de Craciun. La Spitalul Grigore Alexandrescu, sute de părinți s-au prezentat cu copilul la medic. Care este motivul pentru care cei mici și-au petrecut a doua zi de Crăciun la camera de gardă.

Numeroși copii însoțiți de părinți îngrijorați au așteptat ore în șir la camera de gardă, pentru a fi consultați de un medic și pentru a primi tratamentul necesar, potrivit Digi24.

Medicii susțin că, micuții au ajuns în această situație din cauza părinților iresponsabili, care le-au dat la masa de Crăciun, alimente pe care organismul lor nu le poate digera la o vârstă atât de fragedă. Astfel, cei mici au făcut indigestie alimentară. De asemnea, medicii mai spun, că au avut și pacienți care nici măcar nu împliniseră un an, care au făcut indigestie.

„Azi am avut până la 8.250 prezentări la UPU, care egalează maximul zilelor grele din timpul anului. În această perioadă, micuții pacienți se prezintă pentru probleme generate de mici abuzuri alimentare, care se răsfrâng și asupra copiilor. Crește durata de așteptare”, spune Alexandru Ulici, managerul spitalului Grigore Alexandrescu.

Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, a declarat că la momentul de față există zece linii de gardă, care sunt pregătite să primească pacienți, problema este însă lipsa spațiului necesar.

„Avem peste 10 linii de gardă, suntem pregătiți pentru a primi astfel de pacienți. Problema e spațiul, pacientul trebuie să benecficieze de investigații paraclinice și sunt limitate ca spațiu, trebuie să beneficieze de investigații imagistice, nu poți să ai sute de aparate de radiologie”, spune Ulici.

În perioada sărbătorilor, pacienții nu pot apela la clinicile private și la medicii de familie. De pildă, în București, nouă spitale de urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă al Capitalei au asigurat asistenţă medicală de urgenţă de Crăciun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI