Val de concedieri. Mii de români ar putea rămâne fără loc de muncă. Orban a dat vestea cruntă

Val de concedieri. Mii de români ar putea rămâne fără loc de muncă. Orban a dat vestea cruntă
Val de concedieri în România! Premierul a făcut anunțul

Veste tristă pentru români! Mii de români ar putea să rămână fără loc de muncă. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban a îngrijorat pe toată lumea.

Val de concendieri în România! Orban a făcut anunțul

Prim-ministrul României a anunțat că vor exista cât de curând concedieri în masă în râdul bugetarilor. Acest lucru se va petrece după ce se va face digitalizarea administrației. Restructurarea vine de la sine, susține sursa citată, iar dacă se permite interacțiunea directă a beneficiarilor desigur că unii dintre angajați nu își vor mai avea rostul în aparatul de stat. Premierul nu a precizat, însă, care va fi exact numărul oamenilor care vor rămâne fără loc de muncă. Ludovic Orban a mai adăugat și că în ultimii șapte ani nu a mai existat aproape niciun fel de mișcare în direcția digitalizării, astfel că era necesară o astfel de inițiativă în ceea ce privește nivelul administrației centrale.

Planul prevede crearea hub-ului de interoperabilitate cuplat cu identificarea și conectarea la aceasta a regiștrilor de date de bază, lucru care va permite instituțiilor să ofere accesul digital fără a mai solicita firmelor informațiile pe care le dețin și de care au nevoie. În acest context, va fi posibilă nu doar furnizare facilă a informațiilor, ci și creșterea corectitudinii acțiunii publice față de contribuabili, scăzând astfel erorile administrative.

Val de concedieri în România
Val de concedieri în România

„Am primit bani pentru digitalizarea ANAF”

„Am primit bani pentru digitalizarea ANAF, dar acest lucru pur si simplu nu s-a intamplat. Companiile au fost obligate sa isi ia case de marcat digitale, dar ANAF nu a luat serverele pentru a primi informatiile. Aplicațiile care există astăzi, cum este Revisal, sunt îmbătrânite, iar în multe cazuri nu s-a facut nici macar mentenanța sistemelor. Restructurarea vine de la sine. Daca se permite interactiunea directa a beneficiarilor, sigur ca anumiți angajați nu își vor mai avea rostul în aparatul de stat”
Ludovic Orban (Sursa: Digi 24)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI