Cum va fi vremea de Rusalii, alerta meteo de la ANM vine cu temperaturi ridicate, averse dar și furtuni în unele zone ale țării

Vremea de Rusalii. Ne așteaptă furtuni!

Ziua de Rusalii aduce temperaturi care vor ajunge și la 34 de grade Celsius, alături de ploi și furtuni. Meteorologii îi avertizează pe cei care merg la mare în weekend-ul acesta.

ANM indică vremea pentru Rusalii

Vom avea parte de o vreme deosebit de caldă în următoarele 3 zile. Specialiștii au avertizat că în Capitală vor fi grade extrem de multe, astfel că bucureștenii trebuie să se înarmeze cu cremă cu protecție solară și multă apă. La fel de cald va fi și pe litoral. ”În regiunile vestice, nord-vestice, sudice şi sud-estice şi pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi chiar va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi”, a transmis ANM.

Vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a indicat prognoza specială pentru București, valabilă până la orele 23:00. Maximele pentru weekend-ul de Rusalii este cuprins între 32-34 de gradeCelsius. Indicele de umezeală se pare că va atinge și va și depăși pragul critic de 80 de unități. „Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul după-amiezilor și al serilor când probabilitatea va fi ridicată pentru averse, posibil torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă”, precizează meteorologii.

Prognoza meteo pentru Rusalii
Prognoza meteo pentru Rusalii

Vremea la mare și la munte

La mare, în weekend-ul prelungit cu a doua zi de Rusalii, vremea va fi extrem de plăcută. Cerul va fi însorit, iar condițiile de ploaie sunt reduse. Peste 28 de grade Celsius îi vor încânta pe cei veniți să se bucure de valuri. Din păcate, meteorologii au avertizat că radiațiile ultraviolete au crescut foarte mult în ultima perioadă.

La munte, vremea se arată a fi caldă. Mercurul crește necontenit în termometre, iar pe parcursul serii se indică reprize de ploi, în unele părți, cu grindină.
Aversele sunt anunțate și în cursul zilei de luni, în Carpații Occidentali și Carpații Meridionali. În rest, soarele și vremea caldă nu ne scapă de sub ochi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI