Vaccinul Pfizer și-a schimbat formula și este gata de utilizare. Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat totul

Vaccinul Pfizer și-a schimbat formula și este gata de utilizare. Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat totul
Noi vești de la EMA. O nouă formulă de vaccin a fost aprobată

O nouă formulă a vaccinului anti-Covid-19 Pfizer-BioNTech a fost aprobată de către Agenția Europeană a Medicamentului! Noile flacoane o să fie păstrate mult mai ușor și nu o să mai fie nevoie ca substanța să fie diluată înainte de administrare.

EMA a aprobat o nouă formulă de vaccin Pfizer-BioNTech

O nouă formulă pregătită pentru utilizare o să fie disponibilă în cutii care au 10 flacoane, anume 60 de doze. Vaccinul Pfizer-BioNTech anti-Covid-19 o să poată să fie păstrat la frigider, la o temperatură de 2-8 grade Celsius. Acesta o să reziste până la 10 săptămâni în aceste condiții.

Mai mult, există câteva diferențe cu privire la noua formulă și actuala formulă folosită pentru a imuniza populația împotriva virusului. Mai exact, vaccinul disponibil deja trebuie să fie diluat înainte de administrare și este disponibil în cutii care au 195 flacoane mici, adică aproximativ 1.170 de doze.

De asemenea, formula actuală rezistă timp de maxim o lună dacă este păstrată la frigider, la o temperatură de 2-8 grade Celsius, în timp ce noua formulă are o rezistență mai mare în aceleași condiții. Formula aprobată de EMA o să fie disponibilă începând cu 2022, potrivit RaiNews.

„Aceste diferențe vor oferi mai bune opțiuni de stocare, transport și logistică pentru distribuirea și administrarea vaccinului. Noua formulă va fi disponibilă gradual, de la începutul anului 2022.”, a transmis Administrația Europeană a Medicamentului.

Informații despre vaccinul anti-Covid-19 pentru copii. Ce au dezvăluit Pfizer și BioNtech

De asemenea, Pfizer a depus o cerere către Agenția Europeană a Medicamentului pentru ca vaccinul pentru grupa de vârstă cuprinsă între 5 și 11 ani să fie autorizat. Astfel, EMA a început evaluarea pentru imunizarea cu împotriva COVID-19 Comirnaty pentru copii.

Momentan, nu există un vaccin autorizat în Europa pentru respectiva grupă de vârstă, iar imunizarea cu serul poate să fie făcută la persoanele cu vârsta de peste 12 ani. EMA se ocupă cu evaluarea folosind un studiu clinic în curs în care sunt implicați copii care au între 5 și 11 ani, dar și cu revizuirea datelor vaccinului.

În momentul în care Comitetul pentru Medicamente de uz uman o să trimită avizul Comisiei Europene, o decizie finală o să fie transmisă. Totuși, companiile Pfizer și BioNTech au venit cu un studiu în momentul în care cererea către EMA a fost depusă.

Mai exact, respectivele companii au arătat că cantitatea de vaccin aflată în serul produs de ele este mult mai mică față de cea administrată adulților. Doza ar fi egală cu o treime din vaccinul folosit pentru imunizarea persoanelor trecute de vârsta permisă.

Urmăriți Playtech.ro și pe