Vaccinarea din mașină. Unde sunt centrele drive-thru în România

Vaccinarea din mașină. Unde sunt centrele drive-thru în România
S-au deschis centre de vaccinare și la nivel național

Campania de vaccinare covid, începută în decembrie 2020, continuă la nivel național. Coordonatorii campaniei anunțau recent deschiderea și primului centru drive-thru, în București. Ulerior au fost deschise alte centre drive-thru și în alte orașe din țară.

Primul centru de vaccinare drive-thru deschis în București

În luna mai coordonatorii campaniei de vaccinare covid anunțau deshiderea primului centru drive-thru din România. Centrul era deschis în cea mai mare piață en-gros chineză de mărfuri din România, la „Dragnul Roșu”, în încercarea de a accelera ritmul de vaccinare din zonă.

Centrul, inițiat de Centrul Comercial „Dragonul Roșu” care administrează piața, este condus în parteneriat cu Spitalul Universitar Central de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

România și-a accelerat recent campania de vaccinare prin lansarea mai multor centre de vaccinare. S-au organizat noi unități mobile de vaccinare și locuri de vaccinare auto-organizate și organizarea așa-numitelor „maratonuri de vaccinare”.

Potrivit statisticilor oficiale publicate la momentul deschiderii centrului drive-thru din București, 6.834.736 doze de vaccin fuseseră administrate la 3.963.176 de persoane de la începutul campaniei. Din aceștia, 2.871.560 dintre ei au primit ambele doze. Autoritățile se așteptau să vaccineze 5 milioane de oameni până la 1 iunie, dar nu au ajuns încă la acest target.

În afară de centrul de la„Dragonul Roșu”, în București s-au mai deschis alte patru centre drive-thru. Acestea se află în Berceni, Piața Constituției, Metro Militari și la mallul Plaza din sectorul 6.

S-au deschis centre de vaccinare și la nivel național

În afară de cele cinci centre drive-thru de vaccinare din București, s-a decis deschiderea unor astfel de centre și în alte orașe din țară. În acest moment, dacă facem un calcul, avem 25 de centre drive-thru pe întreg teritoriul, inclusiv cu cele din București.

Lista centrelor deschise cuprinde orașe precum Arad, Bihor, Ploiești, Buzău, Călărași. Alte centre drive-thru mai găsim în Cluj Napoca, Galați, Hunedoara, stațiunea Sângeorz-Băi. Altele sunt în Iași, Baia Mare, Piatra Neamț, Roman, Slatina, Sibiu, Timișoara sau Râmnicu Vâlcea.

Deocamdată nu sunt date concrente despre numărul pacienților vaccinați în aceste centre. Autoritățile preconizează deschidere centrelor de vaccinare drive-thru și în alte orașe, în ideea de a mări pasul vaccinărilor.

Toți cei care doresc să primească vaccinul trebuie să completeze un chestionar pentru triaj. Ulterior trebuie aștepte 15 minute în parcare după ce au fost vaccinați. În Arad, în vest, în curând va fi deschis un nou centru de vaccinare drive-thru în parcarea unui centru comercial. Rămâne să vedem cum evoluează campania șice alte centre vor mai fi deschise.

Urmăriți Playtech.ro și pe