Vaccinarea cu Johnson & Johnson, stopată în America după decesul unui bărbat. Detalii de ultimă oră

Vaccinarea cu Johnson & Johnson, stopată în America după decesul unui bărbat. Detalii de ultimă oră
Johnson & Johnson va întârzia lansarea vaccinului în Europa

Vaccinul Johnson & Johnson pățește la fel ca cel produs de AstraZeneca. Informațiile de ultimă oră scot la iveală efecte secundare majore în America. Oficialii federali din domeniul sănătății au cerut oprirea utilizării vaccinului. Decizia a venit după apariția unor boli grave apărute la șase pacienți.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost suspendat după apariția unor cazuri rare de coagulare

Folosirea vaccinului Johnson & Johnson s-au oprit brusc în America. Agențiile federale de sănătate au cerut o pauză de la utilizarea vaccinului. Decizia vine după examinarea unei tulburări rare de coagulare a sângelui. Conform oficialilor americani tulburările au apărut la șase destinatari.

Toți cei șase pacienți erau femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Sursele spun că toate au dezvoltat boala în decurs de una până la trei săptămâni de la vaccinare. O femeie din Virginia a murit, iar o a doua femeie din Nebraska a fost internată în stare critică.

Peste șapte milioane de oameni din Statele Unite au primit până acum vaccinul Johnson & Johnson. Alte 10 milioane de doze au fost expediate către state, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

”Recomandăm o pauză în utilizarea acestui vaccin. În acest moment, aceste evenimente adverse par a fi extrem de rare.”, a fost recomandarea oficialilor americani.

În timp ce anunțul a fost încadrat ca o recomandare pentru medicii, impactul a fost imediat. Marți seară, fiecare stat american a anunțat o pauză la injecțiile cu vaccinul companiei. Același lucru s-a întâmplat și în armata SUA. Rite Aid, Walmart și Publix au anunțat, de asemenea, că au întrerupt folosirea vaccinul Johnson & Johnson la vaccinarea soldaților americani.

Compania a spus că va întârzia lansarea vaccinului său în Europa

Ca urmare a acestor informații era inevitabilă suspendarea lansării acestuia în Europa. Mai multe țări erau pregătite să înceapă să îl administreze săptămâna aceasta. Africa de Sud, devastată de o variantă mai contagioasă, a suspendat utilizarea vaccinului. Australia a anunțat că nu va cumpăra nicio doză.

Aceste informații au determinat o dezbatere intensă în rândul experților în sănătate publică americani. Oficiali din domeniul sănătății publice s-au temut că pauza ar putea determina mai puțini americani să se vaccineze, și să-i expună mult mai mult riscului.

”Este incredibil de dificil, dar a fi ignorat ar fi fost mai rău. Dacă publicul ar suspecta că guvernul ascunde efecte secundare potențiale grave, mult mai mulți oameni ar putea decide împotriva vaccinării.”, a spus Rachael Piltch-Loeb, expert în comunicarea riscurilor pentru sănătate, conform NYTimes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI