Nelu Tătaru, avertisment crunt pentru părinții care refuză vaccinarea: „În acest caz, copilul va fi preluat de altcineva”

Nelu Tătaru, avertisment crunt pentru părinții care refuză vaccinarea: „În acest caz, copilul va fi preluat de altcineva”
Nelu Tătaru, despre vaccinarea copiilor

Nelu Tătaru, fostul ministrul al Sănătății, a vorbit despre legea vaccinării la copii, făcând afirmații greu de acceptat pentru părinți. Acesta a explicat sancțiunile drastice pe care părinții le pot suporta în condițiile în care refuză consilierea de specialitate, iar ulterior, vaccinarea copiilor.

Amenzi uriașe pentru părinții care nu își vaccinează copiii

În cadrul unei intervenții la TVR, Nelu Tătaru a explicat sancțiunile pe care părinții vor trebuie să le suporte, în cazul în care refuză vaccinarea copiilor, în situația în care aceasta este obligatorie. În primă etapă, părinții care refuză dreptul la sănătate al propriului copil va fi invitat să participe la ședințe de consiliere menite să lămurească beneficiile vaccinării.

Dacă părintele refuză inclusiv să participe la acestă consiliere, acesta ar putea primi o amendă de 10.000 de lei, atâta timp cât legea va avea în continuare aceleași prevederi.

Întrebat ce s-ar putea întâmpla dacă părintele alege să plătească amenda, dar refuză în continuare vaccinarea, Nelu Tătaru a explicat că se va căuta în continuare un tutore care va accepta vaccinarea, iar în cazul în care nu se va găsi, părintele/părinții ar putea fi decăzuți din drepturi, iar copilul va fi preluat de altă persoană. De menționat este faptul că această lege se referă la vaccinarea obligatorie de orice fel, și nu la vaccinarea anti-Covid-19.

„În acest moment se discută inclusiv la nivelul consilierii dacă nu acceptă acea consiliere. Legea a fost întoarsă la comisie și vom stabili și acest aspect (n.r amendă).

În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil, care sunt condițiile strice și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept copilul va fi preluat de altcineva”, a dezvăluit Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.

Nelu Tătaru, despre valul patru al pandemiei

În cursul serii de marți, Nelu Tătaru a anunțat că ne aflăm în vârful valului trei al pandemiei. Fostul ministrul al Sănătății a confirmat faptul că în această perioadă există o concurență puternică între boală și vaccinare, fiind învingătoare cea care va predomina. Acesta a mai explicat că ar putea exista un val patru al pandemiei, în cazul în care oamenii nu vor respecta restricțiile.

„În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze. Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf.

Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm.

Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școala propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…”, a afirmat Nelu Tătaru, potrivit gandul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI