Vacanțe de Crăciun și Revelion pentru români. Ce destinații au ales oamenii

de: Anca Lupescu
03 12. 2021

În al doilea an de pandemie, restricțiile s-au mai relaxat și oamenii au început să poată călători în anumite țări. În acest context, mulți români își vor petrece sărbătorile de iarnă în destinații exotice, iar agențiile vin cu oferte tot mai avantajoase și multe curse charter. Turismul începe să își revină, iar oamenii vor să reia călătoriile. Cele mai vânate sunt destinațiile exotice pentru sărbătorile de iarnă, iar Crăciunul e plajă a devenit destul de comun și pentru mulți români.

Unde merg românii de sărbători

Zanzibar, Republica Dominicană sau Dubai sunt printre cele mai populare destinații de vacanță pentru românii care vor să își facă sărbătorile la căldură. Consultanții în turism spun că este o tendință care va scădea atunci când țările europene vor renunța la restricțiile sanitare în vigoare.

Și Egiptul este una dintre cele mai căutate destinații, iar agențiile de turism organizează chiar și câte 20-30 de curse pe săptămână.

Maldive este o altă destinație la mare căutare și încă de iarna trecută agențiile organizau zboruri și o dată la două zile.

Ce destinații sunt la mare căutare

„Egipt, Dubai, Sri Lanka, Republica Dominicană, Kenia, Zanzibar, Maldive… iată sunt o mulțime de destinații exotice pe care niciodată până acum nu ne-am mai permis să le operam pe curse charter sau le-am operat sporadic, ici colo câte un charter, dar niciodată nu am avut oferta atât de bogată pentru destinațiile exotice”, spune Ciprian Enea, consultant în turism, conform ProTv.

Prețurile sunt și ele modeste, însă acestea încep să crească din cauza cererii foarte mari.

 „A crescut foarte mult cererea. Deci între Revelionul trecut și acest Revelion foarte multe țări au constractat și trimit turiști în Maldive și atunci este raportul cerere-ofertă care funcționează în toată lumea și automat că și ei au crescut tarifele.

10, 15%, însă la aceste sume importante 10% poate să însemne 2.300 de euro”, spune Alin Burcea, de la Asociația Agențiilor de Turism în România.

Oamenii aleg țări exotice, iar asta pentru că multe țări din Europa anunță restricții și carantină pentru nevaccinați.