Se întâmplă de Crăciun în toată Europa. Veste proastă pentru milioane de oameni

Se întâmplă de Crăciun în toată Europa. Veste proastă pentru milioane de oameni
Restrictii in Europa de Craciun

Mai multe țări din Europa au atras atenția că nu este cazul ca oamenii să își facă planuri de Crăciun anul acesta, ținând cont de restricțiile care sunt impuse la nivelul Europei.

Se întâmplă de Crăciun în toată Europa

De altfel, în Suedia, prim-ministrul a anunțat o serie de restricții, printre care și limitarea zborurilor și călătoriilor în afara țării. De asemenea, potrivit celor mai recente declarații, creșterea rapidă a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus se datorează și petrecerilor, motiv pentru care vânzarea băuturilor alcoolice după ora 22:00 este interzisă. Prin urmare, medicul Anders Tegnell a vertizat că întrunirile cu familia extinsă, dar și alte forme de evenimente sociale trebuie să fie evitate, deoarece, altfel, sistemul medical va fi suprasolicitat.

Între timp, în Irlanda și în Franța, autoritățile iau, de asemenea, în considerare limitarea zborurilor și a călătoriilor în perioada sărbătorilor. Prim-ministrul Leo Varadkar le-a spus cetăţenilor irlandezi care trăiesc în afara ţării să nu îşi cumpere încă biletele de avion înapoi acasă pentru că măsurile de lockdown nu vor fi retrase curând. Mai mult decât atât, restricţii dure sunt impuse şi în Franţa. Astfel că francezii nu pot părăsi domiciliul decât pentru achiziţionarea bunurilor esenţiale şi pentru locul de muncă, dacă angajatorul nu poate susţine sistemul work from home. De asemenea, restaurantele şi barurile vor rămâne închise şi după 1 decembrie şi este posibil să se deschidă gradual unele magazine. Despre cum vor fi sărbătorile de anul acesta în România a vorbit, în luna octombrie, și președintele țării, Klaus Iohannis:

” (…) Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani. Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – este sărbătoare în şi cu familia”, a declarat acesta.

Câte cazuri de coronavirus sunt până astăzi în România

Până astăzi, 13 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 231.808 pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 8.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.11.2020 (10:00) – 13.11.2020 (10:00) au fost raportate 174 decese (100 bărbați și 74 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Harghita, Ilfov, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Teleorman, Vrancea și Vaslui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI