Vacanța de iarnă 2020-2021. Când intră elevii din România în vacanța de Crăciun

Vacanța de iarnă 2020-2021. Când intră elevii din România în vacanța de Crăciun
Vacanța de iarnă, cel mai așteptat moment de către elevi

Anul școlar 2020-2021 este unul atipic, datorită situației în care se află România în acest moment. Cu toate astea, orele de curs s-au ținut în online, cu toate criticile venite din partea societății civile. Vacanța de iarnă, așa cum a fost stabilită de Ministerul Educației, este pe cale să înceapă. Elevii vor avea parte de aeastă vacanță, la fel ca și în ceilalți ani.

Vacanța de iarnă, cel mai așteptat moment de către elevi

Deși se spune că acest an școlar este unul pierdut, din cauza situației în care ne aflăm, s-a derulat bine, sau cel puțin așa declară oficiali din Ministerul Educației. Conform planificărilor făcute, încă din vară, vacanța de iarnă mai are puțin și va începe.

Aproximativ 3 săptămâni vor avea anul acesta vacanță elevii. Vacanța de iarnă 2020 – 2021 va începe pe data de 23 decembrie, în mijlocul săptămânii, și se va termina pe data de 10 ianuarie, anul viitor. Ultima zi de curs pentru toți elevii din preuniversitar va fi pe 22 decembrie, adică marți.

Elevii vor avea 19 zile de vacanță

Chiar dacă suntem în pandemie, iar cursurile au fost ținute doar în sistemul Roșu, adică în online, asta nu înseamnă că nu se vor bucura de vacanța de iarnă. Astfel că, începând cu 23 decembrie, toți elevii din preuniversitar vor avea 19 zile de vacanță. Ultima zi de cursuri va fi pe 22 decembrie, și ultima zi din vacanța de iarnă va fi 10 ianuarie 2021.

Începând cu 11 ianuarie elevii se vor întoarce la orele de curs, deocamdată tot în online. La numai trei săptămâni de la începerea orelor, elevii vor mai avea parte de o nouă vacanță. Este vorba de vacanța intersemestrială care va începe pe 30 ianuarie și se va încheia pe data de 7 februarie. Cu alte cuvinte, vor avea parte de o săptămână de recreeere.

”În conformitate cu ordinul de ministru privind aprobarea structurii anului şcolar 2020-2021, începând de miercuri, 22 decembrie 2020 şi până duminică, 10 ianuarie 2021, cei peste 3.000.000 de elevi din învăţământul preuniversitar sunt în vacanţa de iarnă. Cursurile primului semestru se vor relua luni, 11 ianuarie şi se vor încheia vineri, 29 ianuarie. Intervalul 30 ianurie – 7 februarie 2021 este alocat vacanţei intersemestriale ce precedă cursurile semestrului al II-lea.”, se scrie în comunicatul Ministerului Educației.

Burse de merit pentru elevii anului școlar 2020-2021

Tot la nivel de Minister, și după ședința Executivului, elevii din anul școlar 2020-2021, vor primi burse de performanță. Valoarea minimă, coform decizie Guvernului , a unei burse de performanță va fi de 100 de lei. Decizia a fost luată în ședința din 4 decembrie 2020.

”Valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de bursă este de 100 de lei. Complementar acestui plafon, autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare. Se va face în funcție de posibilitățile financiare ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale. Precizăm că, în conformitate cu prevederile legii, bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat, cu această destinație.”, spune Ministerul Eudcației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI