‘Vă veți scălda într-o baie de sânge’. Mesajul deputatului din Rusia către Moldova

‘Vă veți scălda într-o baie de sânge’. Mesajul deputatului din Rusia către Moldova
Deputatul rus avertizează Republica Moldova

Vladimir Jirinovski, liderul al Partidului Liberal Democrat din Rusia, a declarat că, dacă autoritățile din Moldova vor încerca să pună în aplicare retragerea trupelor ruse din Transnistria, contingentul rusesc nu va fi retras, ba mai mult se va dubla sau chiar tripla, amenințând în același timp Chişinăul cu o „baie de sânge”, informează Deschide.md, citat de Agerpres.

Mesajul deputatului rus Vladimir Jirinovski pentru Republica Moldova

Declarațiile lui Jirinovski vin după ce Moscova și Ministerul rus de Externe au reacționat aspru la o declarație făcută de Maia Sandu la sfârșitul lunii noiembrie, cu privire la retragerea trupelor rusești din Transnistria și evacuarea munițiilor rusești de la Cobasna, potrivit presei din Republica Moldova.

„Dacă va exista o încercare privind retragerea „contingentului nostru de menţinere a păcii”, noi îl vom dubla sau chiar tripla. Pe seama cui? Aproape toată lumea are acolo paşapoarte ruseşti. Există 250.000 de cetăţeni ruşi (în Transnistria).

Conform Constituției, noi ar trebui să-i protejăm, dar ei nu ne-o cer. Pentru că au destule arme acolo”, a declarat Jirinovski în cadrul unei emisiuni de dezbateri pe teme politice de la Rossia-1 în data de 4 decembrie.

În depozitele de la Cobasna sunt muniții suficiente pentru ” un întreg al Treilea Război Mondial în Europa”

Potrivit deputatului rus, în depozitele de la Cobasna există suficientă muniție pentru ”un al Treilea Război Mondial în Europa. De asemenea, Vladimir Jirinovski susține că lichidarea unei astfel de cantități de arme este imposibilă, deoarece una de șoc va zgudui toată Europa.

”Noi eram gata de un potențial război, iar la Cobasna era depozitul nostru principal. Acum această muniție nu poate fi lichidată și nici măcar mutată, pentru că în caz de explozie, Europa ar putea fi zguduită de o undă de șoc.

Evacuarea munițiilor este destul de periculoasă întrucât acestea ar putea exploda pe drum, în plus nimeni nu dorește să plătească pentru lichidarea armamentului. Depozitul va rămâne acolo pentru destinația sa de bază”, a adăugat politicianul.

Avertizarea lui Vladimir Jirinovski

Deputatul rus susține că nu numai că vor fi retrase forțele de menținere a păcii, ba chiar mai mult, contingentul ar putea fi mărit în orice moment.

”Noi nu trebuie doar să spunem, ci și să avertizăm – nu numai că nu ne vom retrage, dar în orice moment vom crește contingentul forțelor de menținere a păcii. Dacă fie și doar un singur soldat (rus) va fi ucis, vă veți scălda într-o baie de sânge, nu veți avea timp nici măcar să ajungeți pe aeroportul din Chișinău, vă vom ajunge pe toți, a avertizat oficialul rus, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI