Va fi sau nu o criză economică în România, în 2020? Ce spune Ludovic Orban despre pensii

Va fi sau nu o criză economică în România, în 2020? Ce spune Ludovic Orban despre pensii
Ludovic Orban dă asigurări că nu va exista o nouă criză economică în 2020. Foto: euronews.ro

Premierul Ludovic Orban nu crede că va exista o criză economică. El îi asigură pe români că nu există motive reale de îngrjorare întrucât speră chiar ca măsurile Guvernului să contribuie la o creștere economică.
Ludovic Orban dă asigurări că românii nu vor traversa o nouă criză economică și i-a asigurat pe vârstinci că pensiile vor fi virate la timp.

 

Ludovic Orban infirmă zvonurile unei posibile recesiuni economice

Întrebat deste eventualitatea unei recesiuni economice care ar putea izbucni odată cu anul 2020 în plan local, acesta a infirmat vehement această informație.

„Sub nicio formă! Dimpotrivă, eu sper că măsurile noastre, chiar dacă nu imediat, să ducă la o creştere economică, să ducă la o mai bună aranjare a situaţiei economice”, a transmit Ludovic orban, potrivit adevarul.ro.

În ceea ce privește pensiile, un subiect de altfel destul de controversat în aceste săptămâni în România, premierul a dat asigurări că pensiile vor fi plătite la timp, mai ales că Guvernul a alocat două miliarde de lei în plus la rectificarea bugetară pentru ca pensiile să fie virate la timp și să nu existe întârzieri.

„Am alocat peste două miliarde de lei pentru a acoperi deficitul la bugetul de pensii”- premeirul României, Ludovic Orban
„Am alocat peste două miliarde de lei pentru a acoperi deficitul la bugetul de pensii”- premeirul României, Ludovic Orban

„Guvernul anterior a minţit. A minţit în privinţa veniturilor şi a cheltuielilor. Veniturile sunt mai mici cu 18 miliarde de lei, peste 10 miliarde venituri de pe plan intern care erau puse din pix nu existau. Dacă nu făceam rectificare bugetară ei n-au prevăzut bani pentru pensii. Nu aveam toţi banii pentru plata pensiilor până la finele anului. De când a preluat conducerea ministerului Violeta Alexandru a accelerat şi recalcularea pensiilor. Au procesat apropape 8 mii de dosare. Am alocat peste două miliarde de lei pentru a acoperi deficitul la bugetul de pensii”, a mai anunțat Șeful Executivului.

Ultima recesiune economică ce a lovit țara noastră a început în iulie 2008 și s-a încheiat în octombrie 2010. Criza s-a dovedit a fi atât de puternică încât a lovit toate sectoarele de activitate. Revenirea economică s-a produs greu, iar primele semnale mai clare de revenire către o accelerare s-au produs abia începând cu anul 2013.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI