Ultima oră! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile din România

Ultima oră! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile din România
Ministrul de Finanțe dă asigurări că pensiile și salariile nu vor fi tăiate

Ministrul Finanțelor Publice  îi asigură pe români că pensiile și salariile nu vor fi tăiate până la sfârșitul acestui an și nici anul viitor. Florin Cîțu a precizat însă, cu privire la disponibilizările bugetare, că Guvernul are în plan să umble „la neprofesioniști și la leneși.”

Ministrul de Finanțe dă asigurări că pensiile și salariile nu vor fi tăiate

„Nu se vor tăia salariile și nici pensiile. Aici mi se pare foarte ciudat că, în explicarea bugetară, au fost incluși bani pentru salarii care nu au fost date doi, trei ani de zile în învățământ și sănătate. Această guvernare, din momentul în care a venit, a făcut niște reparații. Dacă am fi vrut să tăiem pensiile sau salariile, am fi făcut-o deja. Nu se va întâmpla asta în viitor, legea bugetului de stat va fi construită pe legislația în vigoare”, a declarat ministrul de Finanțe.

Ministrul de Finanțe, anunț important despre pensiile și salariile uriașe ale unor bugetari

Florin Cîțu a vorbit și despre disponibilizările din sectorul bugetar, precizând că trebuie făcut un audit pentru fiecare minister în parte, iar „neprofesioniștii și leneșii” vor fi vizați.

„Avem 16 ministere din 24, câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit să vadă ce se întâmplă în interior. Dacă aparatul este supradimensionat, cum își face fiecare treaba și așa mai departe. Vom vedea care este rezultatul acestei analize. Cum a spus și premierul și cum am mai spus și eu, la neprofesioniști, la leneși, acolo sigur se va umbla. Dar nu va fi vorba de disponibilizări, ci de repararea situației”, a precizat Florin Cîțu.