30 nov. 2019 | 14:56

Ultima oră! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile din România

Știri generale
Ultima oră! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile din România
Ministrul de Finanțe dă asigurări că pensiile și salariile nu vor fi tăiate

Ministrul Finanțelor Publice  îi asigură pe români că pensiile și salariile nu vor fi tăiate până la sfârșitul acestui an și nici anul viitor. Florin Cîțu a precizat însă, cu privire la disponibilizările bugetare, că Guvernul are în plan să umble „la neprofesioniști și la leneși.”

Ministrul de Finanțe dă asigurări că pensiile și salariile nu vor fi tăiate

„Nu se vor tăia salariile și nici pensiile. Aici mi se pare foarte ciudat că, în explicarea bugetară, au fost incluși bani pentru salarii care nu au fost date doi, trei ani de zile în învățământ și sănătate. Această guvernare, din momentul în care a venit, a făcut niște reparații. Dacă am fi vrut să tăiem pensiile sau salariile, am fi făcut-o deja. Nu se va întâmpla asta în viitor, legea bugetului de stat va fi construită pe legislația în vigoare”, a declarat ministrul de Finanțe.

Ministrul de Finanțe, anunț important despre pensiile și salariile uriașe ale unor bugetari

Florin Cîțu a vorbit și despre disponibilizările din sectorul bugetar, precizând că trebuie făcut un audit pentru fiecare minister în parte, iar „neprofesioniștii și leneșii” vor fi vizați.

„Avem 16 ministere din 24, câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit să vadă ce se întâmplă în interior. Dacă aparatul este supradimensionat, cum își face fiecare treaba și așa mai departe. Vom vedea care este rezultatul acestei analize. Cum a spus și premierul și cum am mai spus și eu, la neprofesioniști, la leneși, acolo sigur se va umbla. Dar nu va fi vorba de disponibilizări, ci de repararea situației”, a precizat Florin Cîțu.

Parteneri
Ce se întâmplă când auzi cucuveaua cântând
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
„E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Cum se curăță cel mai bine ferestrele. Nu mai rămâne nicio urmă
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Comisia Europeană a dat ORDIN! România este obligată. Are termen două luni
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro