Va fi lansată bancnota de 0 euro. Cum este posibil așa ceva

Autor: Alexandra Chivu - 15:50, 15 nov. 2019
Va fi lansată bancnota de 0 euro

Va fi lansată bancnota de 0 euro. Prima de acest fel a fost prezentată pentru prima dată în 2015, în Franța. Cum este posibil așa ceva?

Bancnota de 0 euro, lansată zilele următoare

Euro Zero este o bancnotă autorizată de Banca Centrală Europeană. Prima de acest fel a fost prezentată pentru prima dată în anul 2015, în Franța. Mai multe țări, printre care și Republica Cehă, au propriile bancnote Euro Zero. De această dată, bancnota în euro va apărea în Polonia. Aceasta va fi lansată pe 24 noiembrie și pe ea se va regăsi tipărită imaginea unui castel din Varșovia și Coloana lui Sigismund, potrivit site-ului Polandin.com.

Bancnota va fi emisă sub forma unui Euro Souvenir, iar pe ea va scrie EUR 0, conform celor notate de publicația poloneză. De asemenea, jurnaliștii străini mai precizează și că ea va fi vândută pentru 15 PLN (3,50 euro) din ziua în care va fi lansată, respectiv 24 noiembrie. Chiar dacă este numai o bancnotă de colecție, ea a fost securizată ca oricare alta. Tirajul ei de Zero Euro va fi de doar 5.000 de exemplare.

Bancnote România. Ecaterina Teodoroiu, prima femeie de pe bancnotele țării noastre

În anul 2020, Banca Națională a României (BNR) va pune în circulație o bancnotă de 20 de lei care va avea pe una dintre fețe portretul Ecaterinei Teodoroiu.

Va fi lansată bancnota de 0 euro. Cum este posibil așa ceva
Bancnota de o euro

Într-un comunicat transmis de BNR se arată că alegerea imaginii eroinei căzute în luptă în timpul Primului Război Mondial are o dublă semnificație. Banca Națională susține preocupările pentru consolidarea egalității de gen și evidențiază încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, aducând un omagiu, astfel, imaginii unui erou al Marelui Război de Reîntregire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI