USR și-a ales candidatul pentru Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand a câștigat alegerile interne

de: Alexandra Chivu
07 10. 2019

Clotilde Armand a câștigat alegerile interne din filiala USR din Sectorul 1. Oficialul a reușit să îl învingă pe principalul contracandidat, Cristian Seidler, la o diferență considerabilă de voturi. Astfel, va fi numită candidata partidului pentru primăria sectorului.

USR și-a ales candidatul pentru Primăria Sectorului 1: Clotilde Armand

Clotilde Armand este, în prezent, europarlamentar. Oficialul a câștigat alegerile interne din filiala USR din Sectorul 1. Clotilde a reușit să îl învingă pe Cristian Seidler, principalul rival, la o diferență masivă de voturi.

Clotilde Armand a câștigat alegerile interne din filiala USR Sectorul 1

Oficialul va fi desemnat candidatul partidului pentru primăria sectorului. De menționat este că europarlamentarul a mai candidat o dată la Primăria Sector 1, în 2016. La acea vreme, a pierdut la o diferență mică în fața social-democratului Daniel Tudorache.

Clasamentul votului intern:

  • Clotilde Armand: 132
  • Cristian Seidler: 66
  • Mihai Benţa: 7
  • Ilinca Macarie: 5
  • Florin Cobzac: 3

Cine este?

Clotilde Marie Brigitte Armand este politician, manager și activist civic român de origine franceză. Ea a fost candidata Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) la primăria Sectorului 1 al Bucureștiului, la alegerile locale din anul 2016 și consilier municipal în Sectorul 1 din Capitală. Clotilde este de profesie inginer și a lucrat în managamentul unor companii multinaționale, precum KPMG România, Airbus, Distrigaz Sud, Engie, Egis, la Boston, Hamburg, Toulouse, București și Paris. Din luna iulie a anului 2019 este eurodeputat în Parlamentul European în legislatura 2019-2024, aleasă pe listele USR-PLUS.

Ce a făcut?

Armand și-a expus susținerea pentru organizarea referendumului pentru definirea căsătoriei în Constituția României, care a avut loc pe 6 și 7 octombrie 2018, ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Mai apoi, USR a declarat că pe membrii USR ”îi unesc mai multe(…)decât îi despart”. Oficialul a propus ca Banca Europeană de Investiții (BEI) să gestioneze banii europeni pentru autostrăzile din țara noastră.

Scrieri

  • Am ales România, Editura Humanitas, București, 2016.
  • Cum să fii fericit în România, Humanitas, 2017