Urșii au atacat o mașină pe o stradă din Buşteni. Întreaga scenă a fost filmată într-o cunoscută zonă de blocuri

Urșii au atacat o mașină pe o stradă din Buşteni. Întreaga scenă a fost filmată într-o cunoscută zonă de blocuri
Urșii au atacat o mașină pe o stradă din Buşteni. Întreaga scenă a fost filmată într-o cunoscută zonă de blocuri

O ursoaică a fost filmată în timp ce ataca o mașină care circula încet pe o stradă din stațiunea Bușteni. Ursoaica avea și pui, iar în momentul în care a văzut că mașina se apropie, a sărit pe mașină și a lovit portiera din dreptul șoferului.

O ursoaică și trei pui au atacat o mașină, pe o stradă din Bușteni

Șoferul mașinii s-a speriat și a accelerat, evitând în ultima clipă puii care alergau în fața mașinii. Astfel de scene au mai avut loc în Bușteni. Întreaga întâmplare a fost filmată într-o zonă de blocuri, între străzile Cezar Petrescu și Victorie. Zona este cunoscută ca fiind frecventată de urși.

În imagini se poate vedea cum, înainte de a ataca mașina, ursoaica se afla lângă mai multe pungi de gunoi care au fost scoase dintr-un tomberon răsturnat pe marginea drumului. Urșii coboară des în stațiunea Bușteni, însă este pentru prima dată când o astfel de scenă, un urs atacând o mașină din mers, este filmată.

Până în acest moment, urșii au distrus mai multe mașini parcate sau tomberoane de gunoi. Astfel de incidente au fost observate și în zona telecabinei, acolo unde sunt întâlniți des și turiști.

Jandarmii au avut zece intervenții weekendul trecut pentru îndepărtarea unor urși

La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii din Harghita au primit zece apeluri pentru a li se solicita îndepărtarea urșilor din diferite zone locuite. Prezența animalelor a fost semnalată la o stână, lângă un complex turistic, lângă un hotel și în apropierea unui cimitir.

De vineri până luni, jandarmii au primit zece apeluri prin intermediul 112, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita. Prezența urșilor a fost semnalată în Băile Tușnad, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Văleni, Șicasău, Păuleni și Lacul Zetea.

“Patru apeluri au fost înregistrate vineri, 20 august, primul la ora 02:04, prin care ne era semnalată prezenţa unui urs în apropierea campingului din împrejurimea Lacului Zetea. Patrula de jandarmerie trimisă acolo nu a mai găsit ursul în zonă.
Următorul apel primit la ora 22:05, şi care a necesitat intervenţia noastră, semnala prezenţa unui urs la izvorul de apă minerală din cartierul Şumuleu, municipiul Miercurea Ciuc. La faţa locului a fost trimisă imediat o patrulă de jandarmerie, care a trecut la îndepărtarea acestuia înspre zona împădurită”, se arată în comunicat.
La nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost înregistrate 331 apeluri făcut prin intermediul SNUAU 112, de la începutul lunii. În toate situațiile, cetățenii semnalau prezența urșilor în zone locuite.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI