Urs înfometat, caută mâncare în gunoaie. Ce au făcut turiștii de pe Transfăgărășan în acest timp

Urs înfometat, caută mâncare în gunoaie. Ce au făcut turiștii de pe Transfăgărășan în acest timp
Urs înfometat, caută mâncare în gunoaie

Un urs a fost filmat în timp ce căuta de mâncare în gunoaie. Totul s-a petrecut pe Transfăgărășan. Oamenii prezenți au început să filmeze, în loc să se îndepărteze de animalul periculos și flămând.

Urs surprins în timp ce căuta de mâncare în tomberoane

În cursul zilei de miercuri, un urs a fost filmat în timp ce căuta de mâncare la Barajul Vidraru. Animalul se aproprie de un tomberon pe care îl deschide, aflat foarte apropiat de o terasă pe care se aflau turiștii. În imagini se poate observa că mai mulți oameni erau prezenți în parcarea unde a apărut ursul înfometat.

La un moment dat se aude pe înregistrare cum cineva cere ajutorul jandarmilor. În imagini se poate vedea parcarea unde turiștii se opresc în zona Barajului Vidraru. Aceasta este aglomerată, zona fiind extrem de vizitată de turiști, mai ales în această perioadă a anului. Până în momentul de față, jandarmii nu au trimis informații cu privire la situație.

Turistă amendată pentru că hrănea un urs

Jandarmii au observat o turistă din București că oprise pe Transfăgărășan pentru a hrăni un urs. Hrănirea și apropierea de urși este interzisă, așa că jandarmii nu au ezitat s-o sancționeze pe femeie.

„O femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti a fost sancţionată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat şi li s-a recomandat să-şi continue drumul”, se precizează într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş.

Jandarmii argeșeni îi avertizează pe cei care tranzitează DN 7C -Transfăgărășan că urșii sunt frecvent întâlniți pe carosabil. În cazul în care vă întâlniți cu unul, nu vă apropiați de el și nu îl hrăniți, mai precizează aceștia.

Amenzi uriașe pentru hrănirea urșilor

Oamenii care hrănesc urșii riscă amenzi cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. De asemenea, acestea ar putea fi dublate sau chiar triplate față de nivelul actual, precizează Robert Szep, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

”Lucrăm la un proiect de act normativ pentru limitarea şi sancţionarea drastică a hrănirii exemplarelor de urs de către persoane neautorizate în apropierea localităţilor.

Vom creşte cuantumul amenzilor pentru abandonările de deşeuri şi vom efectua controale mult mai riguroase în ceea ce priveşte abandonarea deşeurilor în jurul localităţilor”, a spus Szep, miercuri, într-un briefing de presă la Guvern.

Sursă foto: oradesibiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI