30 apr. 2021 | 11:36

Unul dintre cei mai cunoscuți chefi din Iași dezvăluie ingredientul pentru cele mai gustoase preparate de Paște

Știri Locale
Unul dintre cei mai cunoscuți chefi din Iași dezvăluie ingredientul pentru cele mai gustoase preparate de Paște
Unul dintre cei mai cunoscuți chefi dezvăluie secretele pentru preparatele de Paște

Pentru că au vrut să aibă cele mai bune preparate tradiționale de Paște, ieșenii au apelat la serviciile unuia dintre cei mai renumiți bucătari. Chef Adrian Lucian Șipoteanu ne spune cum trebuie să fie gătită carnea de miel, în funcție de bugetul fiecăruia.

Unul dintre cei mai renumiți chefi

Ieșenii nu au timp să gătească preparatele pentru masa de Paște. S-au gândit să comande specialitățile făcute de bucătari cu experiență. Cererea pentru astfel de pachete este una mare, iar majoritatea bucătarilor sunt ocupați. Prețul pentru pachetele speciale ajunge la câteva sute de lei.

Pentru a afla secretele celor mai gustoase preparate tradiționale de Paște, chef Adrian Lucian Șipoteanu are mai multe recomandări. Acesta spune că a făcut în jur de 40 de pachete speciale pentru clienți. Prețurile diferă, un pachet pentru 2 persoane este 150 de lei, iar unul pentru 6 persoane 400 de lei.

 „Rețetele sunt ușor de pregătit, avem în piață, în magazine, tot ce e necesar pentru pregătirea fripturii de miel la tavă, a drobului, a mielului pe grătar sau a ciorbei de miel. Indiferent de alegerea făcută, se pot încadra până în 50 de lei pentru câteva porții”, spune chef Adrian Lucian Șipoteanu, care spune că a avut comenzi din partea clienților.

Ce conține un pachet special de Paște

Pachetele cu produsele tradiționale de Paște diferă în funcție de mărime. De exemplu, un pachet ce costă 190 de lei conține: 500 g de salată boeuf, 500 g drob de miel sau pui, 5 ouă roșii, 400 g friptură de miel și 500 g de pască cu ciocolată sau brânză.

Chef Adrian Lucian Șipoteanu susține că secretul pentru a găti o carne de miel delicioasă este folosirea leușteanului și eliminarea grăsimii. Una dintre rețetele pentru grătarul de miel, a fost explicată de chef Adrian Lucian Șipoteanu pentru reporterii „BZI”.

„Dacă vorbim de grătar din carne de miel, se folosește mușchiul sau cotletul. Trebuie lăsat la baiț cu o oră înainte de a fi preparat, în ulei de măsline, zeamă de lămâie, un cățel de usturoi, sare, piper. Carnea trebuie tăiată felii subțiri. Se mai pune un pic de leuștean și hasmațuchi, un fel de pătrunjel mai aromat.

Carnea trebuie să dea în clocot, să fiarbă măcar o oră. În ceea ce privește drobul, rețeta e cea clasică, se face din măruntaie, cu verdețuri, ceapă, mărar verde. Eu recomand ca măruntaiele să fie călite, după ce sunt lăsate în apă, și apoi puse la fiert. În mașina de tocat se dau toate ingredientele. Se coace într-o tavă circa 30 de minute, la 140 de grade”, mai spune chef Adrian Lucian Șipoteanu.

Parteneri
Divorț neașteptat în lumea mondenă. O cunoscută artistă de muzică populară s-a despărțit în secret
Redactia.ro
Ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de varză. Un preparat ușor și delicios, perfect după sărbători
Click.ro
Călin Georgescu a atacat la CEDO decizia de anulare a alegerilor prezidențiale
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
14 ianuarie 2025, ziua în care destinele zodiilor s-ar putea schimba definitiv! Ce se va întâmpla atunci
Unica.ro
Anunțul BCR cu privire la banii românilor. Ce ne așteaptă în 2025
EVZ.ro
Sebastian Dobrincu și Otniela Sandu, prima vacanță în 2025. Ce destinație au ales îndrăgostiții / FOTO
Spynews
Călin Georgescu, îngrozit. Anunțul l-a luat total pe nepregătite: Deportați!
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
LOVITURĂ dură pentru ROMÂNI! GUVRNUL RENUNȚĂ la PLAFONARA ENERGIEI
Mediaflux
Începând din 6 ianuarie, Natalia Mateuţ va prezenta Viaţa fără filtru, zilnic, de la 13.30, la Antena Stars! Cele mai importante producţii ale staţiei revin pe post cu sezoane noi
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Ce mesaj neașteptat a transmis Michele Răduță, după finala Chefi la cuțite sezonul 14. Orlando Zaharia a reacționat imediat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro