Unul din secretele lui Irinel Columbeanu a ieșit la iveală după publicarea cărții sale. Are legătură cu Ilie Năstase EXCLUSIV

Irinel Columbeanu a povestit ce impact a avut asupra sa, cel mai mare tenismen roman al tuturor timpurilor, Ilie Năstase. Acesta a fost nu doar idolul tinereții sale, ci și cel care l-a inspirat din mai multe puncte de vedere. Irinel Columbeanu, 64 de ani, a dezvăluit pentru impact.ro unul dintre secretele sale cele mai bine păstrate de-a lungul timpului.

Secretul lui Irinel Columbeanu

Nici măcar în primul volum al cărţii sale autobiografice, “Istoriile unui vehement”, apărută la Editura Neverland, nu există nici măcar o frază despre admiraţia pe care i-o poartă de decenii bune marelui nostru tenismen Ilie Năstase, mai mare cu 11 ani decât el.

“Omul acesta m-a fascinat în adolescenţă. Purtam părul uşor lung, atingându-mi umerii, şi cu breton în faţă, fiindcă mi s-a părut că în acest fel aş putea aduce cu el.

Fotografia de pe primul volum al cărţii mele, abia lansată, e din acea perioadă şi ăsta e şi motivul pentru care am insistat ca ea să fie publicată pe copertă”, începe Irinel Columbeanu seria confesiunilor pe această temă.

Ce a copiat de la Ilie Năstase

El spune că conaţionalul său i-a atras repede atenţia în acea perioadă în care el se forma şi crede că mulţi colegi ai săi, din aceeaşi generaţie, dar şi mai mari de vârstă, îi datorează multe lui Ilie Năstase, fiindcă poate fără să ştie el a fost un model pentru sute de români.

“Desigur, cam tot pe atunci am început să joc şi tenis de câmp. Iniţial pentru plăcerea mea. Apoi, am început să joc din pasiune.

Şi mă uitam cu multă atenţie la meciurile lui Ilie Năstase. Am observant că avea un anume mod de a servi, aşa cum se întâmplă şi astăzi cu diverse vedete din circuitul profesionist. Câteva luni bune mi-a luat să înţeleg mişcarea pe care o făcea Ilie când servea.

Arunca mingea în aer şi apoi din încheietura braţului, în primul rând, şi mai puţin din mişcarea umărului, imprima mingii o forţă anume.

Nu ştiu dacă am reuşit până astăzi să imit foarte bine mişcarea, dar vă pot garanta că ea mi-a adus multe puncte câştigate în meciurile pe care le jucam, de plăcere, cu diverşi prieteni.

Ba unii mă şi întrebau de unde am luat mişcarea aia şi eu tăceam chitic. Era micul meu secret!”, adaugă acelaşi Irinel Columbeanu.    

Vestimentația lui Ilie l-a inspirat

Fiind un tip cochet, Irinel admite că o vreme s-a inspirat şi din vestimentaţia fostului prim număr unu al tenisului mondial profesionist, dar drumurile celor doi s-au despărţit, în acest din urmă caz, mult mai repede decât a crezut iniţial tânărul nostru personaj, în acea vreme.

Însă cei doi, aşa cum avea să constate peste ani, mai aveau o pasiune comună, aceea pentru maşini luxoase, o “competiţie” în care Ilie Năstase a avut ceva vreme un avantaj în faţa lui Irinel Columbeanu, care avea să devină un redutabil om de afaceri abia după 1990.

Și-a luat carnetul după petrecerea de majorat

El a povestit în carte doar episodul în urma căruia a obţinut carnetul de conducere, chiar în ziua următoare în care împlinise 18 ani, adică 28 mai 1975:

“…după o petrecere de pomină la restaurantul Bordei, aproape până dimineaţa. Bine că niciunul dintre miliţienii de la examenul pentru permis de a doua zi nu se gândi să îi adulmece respiraţia.

Şi fu incredibil timpul de ducere la bun sfârșit, în acea stare, a probelor obligatorii din poligon: sub două minute”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI