Cazul inedit al unui bărbat din America a făcut subiectul de discuție al specialiștilor. Pe cât de bizar ar fi, este reală constatarea medicilor asupra celor descoperite în sângele pacientului. Amator de senzații tari, americanul și-ar fi făcut un ceai mai special. Numai că efectele au fost ireale dar și devastatoare pentru sănătatea lui. Omul consumase ciuperci halucinogene, sub formă de ceai.
Un american, consumator de ciuperci halucinogene a decis că cea mai bună metodă să simtă rapid efectele a fost să le prepare sub formă de ceai și să și le injecteze în sânge. Numai că, la scurt timp, simțindu-se foarte rău a fost nevoit să meargă de urgență la spital.
În urma analizelor făcute de medici, aceștia au avut parte de o surpriză ireală. Au descoperit că în sângele pacientului a început să crească o ciupercă.
Bărbatul ar fi petrecut 22 de zile în spital, cu opt din acele zile în secția de terapie intensivă. Pe toată perioada spitalizării medicii i-au aplicat un tratament pentru insuficiență de organ multisistem. În cele din urmă a fost externat, dar este încă sub tratament.
Medicii spun că tratamentul, un regim pe termen lung de medicamente antibiotice și antifungice, trebuie menținut cel puțin pentru șase luni, conform unei descrieri a cazului publicată pe 11 ianuarie în Jurnalul Academiei de Consultare-Psihiatrie.
Specialiștii care s-au ocupat de cazul ireal al americanului nu au dezvăluit foarte multe detalii. Nu se știe dacă injectarea ceaiului de ciupercă poate provoca efecte psihoactive persistente.
Unele studii pe acest gen de cazuri, de folosire al ciupercilor halucinogene, spun că oamenii pot dezvolta o afecțiune numită tulburare de percepție persistentă indusă de halucinogen. Dar nu există cazuri similare cu cel al personajului din subiectul nostru.
”Prin injectarea de ciuperci în sânge , pacientul în vârstă de 30 de ani spera să amelioreze simptomele tulburării bipolare și dependenței de opioide.
Pacientul a încetat recent să-și mai ia medicamentele prescrise și se deplasa cu bicicleta fiind sub stări depresive și maniacale.”, spune raprotul medicilor.
Mai multe orașe americane au decriminalizat psilocibin. În noiembrie 2020, Oregon a legalizat utilizarea ca medicament terapeutic. În prezent, psilocibina este încă clasificată ca „substanță din programul I” în conformitate cu legislația federală.
Asta înseamnă că medicamentul nu are utilizare medicală acceptată în SUA și are „un potențial ridicat de abuz”. Cercetările actuale sugerează că acest potențial de abuz a fost supraestimat și este de fapt destul de scăzut, potrivit raportului Neuropharmacology din 2018.