Alertă în Timiș. Incendiu uriaș, izbucnit într-un salon Covid din cadrul Spitalului de Psihiatrie. În ce stare sunt pacienții

Alertă în Timiș. Incendiu uriaș, izbucnit într-un salon Covid din cadrul Spitalului de Psihiatrie. În ce stare sunt pacienții
Un salon Covid a luat foc din cauza unei saltele incendiate Sursă foto ilustrativă: Libertatea.ro

Marți după-amiază a fost dată alarmă, după ce un incendiu a izbucnit în zona roșie a Spitalului de Psihiatrie din Gătaia, Timiș. Potrivit primelor informații, cel care a provocat nenorocirea este un pacient cu probleme psihice, testat pozitiv cu Covid.

Cum a reușit bărbatul să incendieze salonul

Incendiul din Gătaia este al doilea izbucnit în acest an într-un spital de Psihiatrie. În urmă cu cinci zile, focul a cuprins și Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal din Roman. Și de acestă dată, evenimentul nefericit a fost provocat de doi pacienți care au fumat în baie, iar ulterior, au aruncat mucurile de țigară aprinse în zona de colectare a lenjeriilor murdare.

Cu privire la incendiul din Timiș, acesta a izbucnit în urma unei țigări cu care s-a dat foc la saltea. Bărbatul a primit din partea asistentei o țigară pe care a folosit-o în alt scop decât cel de bază. Profitând de faptul că asistenta a părăsit camera pentru câteva minute, bărbatul cu tulburări psihice a aprins țigara și a incendiat salteaua.

În urma fumului gros, cei doi pacienți aflați în salon au fost evacuați, iar personalul medical a lichidat focul cu stingătoareale din dotare.

Din fericire, nu au existat pagube umane, ci doar materiale. Nimeni nu a fost rănit sau intoxicat, angajații reușind în timp util să elimine orice sursă de pericol.

“La Spitalul de Psihiatrie Gătaia a avut loc un incendiu, dar nu e nimic de amploare şi nimic grav. A luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane. Nu există intoxicaţii sau probleme medicale.

Au intervenit angajaţii spitalului cu stingătoarele şi au localizat incendiul care a fost lichidat. Colegii noştri sunt acolo, iar pentru că este spital suport COVID, a plecat şi un echipaj CBRN pentru decontaminare”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Ce au declarat angajații

Potrivit declarațiilor făcute de angajații spitalului, pacienții nu au fost expuși pericolului. Aceștia au fost mutați imediat în alt salon, până când focul a fost stins.

„Unui pacient testat pozitiv, de la parter, i s-a dat o ţigară de către infirmiera de serviciu, sub supraveghere, iar până când dânsul urma să fumeze, aceasta a mers să-i golească toaleta, că au toalete personale. Acesta a reuşit de a dat foc la saltea.

Mai mult fum, nu…Pacienţii n-au fost nicio clipă în pericol. Cei doi pacienţi de la parter au fost mutaţi în alt salon, sunt în regulă. I-au consultat şi cei de la SMURD. Deci, nu sunt probleme. Când au ajuns pompierii, focul era deja stins”, a povestit Diana Bucure Sas, director de Îngrijiri, Spitalul de Psihiatrie Gătaia, pentru observatornews.ro.

Urmăriți Playtech.ro și pe