Universitatea din București anunță oficial suspendarea cursurilor! Până când vor rămâne închise porțile facultăților

de: Rosu Ioana
11 03. 2020

Universitatea din București a anunțat oficial suspendarea cursurilor pentru a evita răspândirea epidemiei cu coronavirus. Decizia a fost luată astăzi în cadrul Consiliului de Administrație al Universității, iar anunțul a fost transmis de către purtătorul de cuvânt al Universității, Mirabela Amarandei.

De când nu se vor mai duce studenții la cursuri

Prezenta decizie intră în vigoare începând cu data de astăzi, 11 martie 2020 și este valabilă până pe data de 29 martie, cu posibilitate de prelungire.

Hotărârea a fost luată în urma lansării unei scrisori oficiale către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, de către rectorul Marian Preda împreună cu alți 6 rectori de universitățile publice bucureștene. Cei din urmă s-au adresat secretarului de stat Raed Arafat cu privire la  “oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din Municipiul București”, din cauza noului coronavirus.

Ce facultăți au solicitat suspendarea cursurilor

Direct implicați și responsabili vizavi de sănătatea lor și a studenților, aceștia au solicitat în scrisoare un răspuns clar și bine punctat: Vă rugăm să ne transmiteți estimarea dumneavoastră cu privire atât la durata sistării cursurilor, cât și la data optimă de reluare a acestora”, se arată în documentul publicat în exclusivitate de Edupedu.ro și semnat de rectorii ASE, Universității din București, UNATC, Universității Naționale de Muzică București, Universității Politehnica București, Universității de Științe Agronomice București și Universității de Construcții București.

Potrivit ultimelor informații, activitatea didactică se va desfășura în condiții de siguranța, la domiciliu, cu ajutorul cursurilor în format online. Cantina și sălile de lectură se vor închide de mâine, excepție fac căminele și secretariatele, care vor fi deschise, cu mențiunea de limitare cât se poate de mare a contactului fizic.

Cum vor fi susținute cursurile în această perioadă

Conform deciziei Consiliului de Administrație al Universității București, activitatea didactică va avea loc in mediul online. Pentru a fi asigurată o bună funcționare a acestei metode de criză, un grup de coordonare a Activităților Educaționale Online va oferi tot sprijinul necesar, atât tehnic, cât și etic, astfel încât cadrele didactice și studenții vor putea fi susținuți în procesul de tranziție al comunicării și predării online, decisă pentru această perioadă.

Membrii grupului sunt formați din conf. univ. dr. Radu Gramatovici, prof. univ. dr. Laura Comănescu, prof. univ. dr. Lucian Ciolan, prof. univ. dr. Bogdan Ștefănescu, conf. univ. dr. Sorin Costreie, prof. univ. dr. Romiță Iucu, lect. univ. dr. Cristian Bucur, lect. univ. dr. Beatrice Almășan, Maria Prună, drd. Oana Sîrbu, dr. Anca Ileana, drd. Mirabela Amarandei și lect. univ. dr. Mircea Sava.

Studenții fiecărei facultăți au obligația de a se interesa de modul în care facultatea de care aparțin va transmite suportul de curs.