Ungurii sunt furioși. Decizia fără precedent care va avea consecințe dramatice

Ungurii sunt furioși. Decizia fără precedent care va avea consecințe dramatice
Vezi decizia luată de Guvernul Orban, care i-a enervat la culme pe budapestani

Chiar și în condițiile distanțării sociale impuse de autorități pe fonul crizei sanitare, maghiarii au găsit o formă de protest. Totul se întâmplă chiar lângă biroul lui Viktor Orban. Vezi ce măsură i-a înfuriat pe protestatari.

Protest lângă biroul lui Viktor Orban. Măsura care i-a înfuriat pe maghiari

În urma deciziei Guvernului ungar de a elibera 60% din paturile finanțate de stat din toate spitalele din Ungaria, vecinii maghiari au ieșit în stradă să protesteze. Ba mai mult, au găsit și o formă care să respecte măsurile de siguranță impuse, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Astfel că, în sensul giratoriu de lângă biroul lui Viktor Orban, au organizat un protest cu mașini.

De curând, Guvernul Orban a dispus ca un număr de 36.000 finanțate de stat să fie elibertate în termen de câteva zile.

Având în vedere că nici chiar o explozie de cazuri noi de infectare cu COVID-19 nu ar produce deodată atâția bolnavi, nimeni nu poate înțelege utilitatea noii măsuri, și care este motivul pentru care se cere un număr așa de mare de paturi libere, în vreme ce consecințele sunt dramatice. De exemplu, bolnavii imobilizați, care au nevoie de asistență permanentă sau cei operați de curând, sunt trimiși spre îngrijire la domiciliu, unde familiile nu au nici pregătirea, nici echipamentele, și nici condițiile necesare să îi asiste așa cum se cuvine.

Vezi cine este inițiatorul protestului

Înițiatorul protestului a fost un deputat parlamentar independent, ce a propus conducătorilor auto să demonstreze împotriva deciziei claxonând în fața clădirii în care își are biroul prim-ministrul Viktor Orban.

Protest cu mașini în fața biroului prim-ministrului Viktor Orban
Protest cu mașini în fața biroului prim-ministrului Viktor Orban

La capul unuia din podurile peste Dunăre se află un sens giratoriu, iar cei care trec prin zonă în drumul spre casă, sau se află în apropiere, dau câteva ture și claxonează. Având în vedere numărul mare de mașini care au participat la protest, s-ar zice că furia maghiarilor este mare.

În momentul de față, Ungaria înregistrează peste 2.000 de cazuri confirmate de SARS-CoV-2, iar 213 persoane au murit, alte 82 fiind în stare critică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI