Ungurii primesc cea mai grea lovitură! Trebuie să plătească și să-și ceară scuze public

Ungurii primesc cea mai grea lovitură! Trebuie să plătească și să-și ceară scuze public
Ungurii ne-au dat o lecție. Cum au procedat ei pentru mii de cetățeni cu rate la bănci și credite

Guvernul lui Viktor Orban a primit o lovitură grea din partea Curții Supreme din Ungaria. Executivul de la Budapesta a fost condamnat să ceară scuze în mod public după ce a difuzat afirmații false și înșelătoare cu privire la ONG-ul Comitetul Helsinki ungar care ajută migranţi. Guvernul Orban a fost obligat să plătească despăgubiri morale în valoare de 6.000 de euro ONG-ului.

Guvernul maghiar trebuie să plătească despăgubiri unui ONG care ajută migranți

Magistrații Curții Supreme din Ungaria au precizat că Guvernul condus de Viktor Orban a adus atingere reputației ONG-ului Comitetul Helsinki ungar după ce a difuzat afirmații false și înșelătoare. Executivul de la Budapesta este obligat să prezinte public scuze pe pagina de primire a site-ului său și prin intermediul agenției de presă MTI. În plus, va trebui să plătească o despăgubire de 6.000 de euro.

Guvernul Orban a atacat ONG-ul care ajută migranți, în 2017, în cadrul unei consultări populare, acuzațiile fiind îndreptate împotriva miliardarului american de origine ungară George Soros, a cărui fundație este principalul donator al Comitetului Helsinki ungar. Viktor Orban a afirmat atunci că ONG-ul militează pentru ca pedepsele aplicate migranţilor în Ungaria să fie mai puţin dure ca cele aplicate altor justiţiabili.

Comitetul Helsinki ungar a dezmințit acuzațiile și a depus o plângere penală pentru defăimare. În urma condamnării primite din partea Curții Supreme din Ungaria, Guvernul Orban a anunțat că a luat act de hotărâre, dar a susținut că „în pofida dezminţirilor, schimbărilor şi revenirilor HHC, nu este mai puţin o organizaţie pro-migraţie finanţată de Soros.”

Consultarea națională a Budapestei a trimis milioane de chestionare pe care le-a asociat cu o campanie de afişaj în ţară şi în presa proguvernamentală. Opoziția din Ungaria a catalogat această acțiune drept o campanie a urii, iar operațiunea a fost invocată de Parlamentul European în vederea declanșării unei proceduri excepționale care poate conduce la suspendarea dreptului de vot al Ungariei, existând riscul unei încălcări grave a valorilor Uniunii Europene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI