15 oct. 2020 | 12:51

Ungurii ne-au luat iar fața în războiul cu noul virus. Ce au dezvoltat acum poate fi o lecție pentru noi

Știri generale
Ungurii ne-au luat iar fața în războiul cu noul virus. Ce au dezvoltat acum poate fi o lecție pentru noi
Ungurii ne-au luat iar fața în războiul cu noul virus. Ce au dezvoltat acum poate fi o lecție pentru noi

Ungaria a reușit încă odată să fie înaintea României, în timp de pandemie. Este vorba de un nou test pentru cei care vor fi testatți de infecția cu noul coronvirus.

Ungaria ne-a luat iar fața în războiul cu noul virus

Un nou test PCR rapid dezvoltat în Ungaria poate produce rezultate în doar două ore, reducând semnificativ timpii de așteptare la diagnosticarea persoanelor cu infecție cu coronavirus, a declarat marți un rector adjunct al Universității Semmelweis. Attila Szabó a spus că testul grăbește procedura. Noul test arată prezența virusului fără a fi nevoie să extragă mai întâi ARN-ul din eșantion. Testele rapide sunt fiabile și „depinde de producător” acum să mărească producția, a spus Szabó.

Ce au dezvoltat acum poate fi o lecție pentru noi

Un test RT-PCR într-un singur pas a fost dezvoltat de ungurii de la Omixon, pentru a detecta coronavirusul SARS-CoV-2, al cărui produs denumit AzureSeq a fost prevăzut cu o marcă europeană de conformitate CE.

Ungurii de la Omixon Biocomputing Ltd. sunt prezenți și pe piața internațională. După cum se subliniază în anunțul companiei, a fost aplicată o nouă procedură revoluționară de laborator în detectarea RNS viral, prin urmare extracția sa din probă nu este necesară ca prim pas.

”Testul PCR clasic se bazează pe detectarea RNS virale din probă. Detectarea RNS este o procedură costisitoare și consumatoare de timp. Necesită câteva ore, un reactiv și, de asemenea, un cercetător expert care se ocupă de acest pas special. În plus, companiile care produc reactivi nu sunt adesea capabile să livreze cantitatea necesară, precum și în timp util. Prin urmare, există o mare nevoie de un test în care RNS viral nu trebuie detectat, dar detectarea poate fi realizată direct din proba extrasă.”, a spus dr. Barna Vásárhelyi, director al Departamentului de Medicină de Laborator, Universitatea Semmelweis, din Ungaria.

Ungurii ne-au luat iar fața în războiul cu noul virus. Ce au dezvoltat acum poate fi o lecție pentru noi

Ungaria a reușit producerea unui nou test covid mai rapid

După cum a subliniat dr. Vásárhelyi, testul RT-PCR direct într-o singură etapă, nou dezvoltat, a fost încercat, iar rezultatele testului au fost complet în concordanță cu rezultatele oferite de testele clasice de PCR.

Potrivit dr. Béla Merkely, testarea efectuată de acest test recent, dezvoltat în Ungaria, oferă un rezultat mai rapid. Oficialul a mai spus că implică capacitatea a mai puțini specialiști și este probabil mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Universitatea Semmelweis din Ungaria va folosi acest lucru într-o numărul în viitor. Compania maghiară și-a dezvoltat produsul AzureSeq în cooperare cu SeqOnce Biosciences, o companie californiană și deține drepturi exclusive de distribuție în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Soluțiile cu care se stropesc pomii fructiferi în luna Mai. Sunt mai multe decât crezi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro