Ungurii intră pe cea mai râvnită piață din România. Au investit deja miliarde de lei aici

Ungurii intră pe cea mai râvnită piață din România. Au investit deja miliarde de lei aici
Ungurii au facut investitii de zeci de milioane de euro pe piata imobiliara din Romania

Ungurii intră pe cea mai râvnită piață din România, respectiv pe cea imobiliară, unde au investit deja miliarde de lei. Compania Indotek s-a implicat în piața imobiliară românească astă vara, când a avut loc și prima investiție semnificativă făcută în afara Ungariei. Investiția constă în cumpărarea mallului Promenada Târgu Mureș. Tranzacția este estimată de brokerii de la CBRE la 43 milioane de euro.

Ungurii au intrat serios pe piața imobiliară românească. Indotek: ”Suntem o companie foarte oportunistă”

Ungurii au intrat pe piața imobiliară din România și au făcut deja o investițe de miliarde de lei. Astă vară, compania Indotek a cumpărat pentru 43 de milioane de euro mallul Promenda Târgu Mureș.

Proprietatea a fost vândută la pachet cu clădirea de birouri America House din centrul Bucureștiului, pe care a cumpărat-o, cu circa 77 milioane euro, o divizie a băncii de investiții Morgan Stanley, tranzacția asigurând ieșirea fondului francez AEW Europe din piața locală după 10 ani de activitate în țara noastră.

Indotek a achizitionat Mall Promenada Targu Mures pentru 43 de milioane de euro
Indotek a achizitionat Mall Promenada Targu Mures pentru 43 de milioane de euro

Unde mai are Indotek afaceri

Suntem o companie foarte oportunistă. Cumpărăm active unde este posibil să creăm valoare și să obținem un randament relativ mare. Monitorizăm 13 țări în același timp, nu doar în regiune, ci până la Spania și Portugalia. Avem o putere investițională semnificativă și când apare oportunitatea acționăm.

Acum analizăm toate sectoarele comerciale ale pieței: birouri, retail și industrial, chiar și oportunități pe sectoarele rezidențial și hoteluri. Nu cred că vom realiza încă dezvoltări imobiliare în România, cel puțin nu singuri. Am fi surprinși să nu avem încheiată o nouă tranzacție pe piața românească până la finalul anului viitor.

Indotek, interesată de toată România

Suntem mai activi în București, acum, dar ne uităm și în restul țării. Prima noastră tranzacție a fost făcută într-un oraș de rangul trei, așa că ne vom uita în continuare și la acest tip de localități. Bănuiala mea este că următoarea noastră tranzacție va fi în București, dar nu se știe niciodată“, a declarat Krisztian Hornok, Transaction Director în cadrul Indotek Group, potrivit profit.ro.

De asemenea, Krisztian Hornok spune că Indotek are la dispoziție, oricând, o sumă de bani formată din 9 cifre dedicată achizițiilor și se așteaptă să investească mai mult decât are deja grupul pe piața locală.

Indotek are acces la bani mulți

Krisztian Hornok a mai menționat că firma pentru care lucrează are acces foarte bun la capital și are deja un istoric în găsirea și executarea de tranzacții bune, motiv pentru care identificarea lichidităților nu este o problemă.