Ungurii îi șochează din nou pe europeni! Decizia care intră în vigoare chiar de astăzi

Ungurii îi șochează din nou pe europeni! Decizia care intră în vigoare chiar de astăzi
Ungurii îi șochează din nou pe europeni! Decizia care intră în vigoare chiar de astăzi

Guvernul de la Budapesta a anunţat  normele necesare revenirii spectatorilor pe stadioanele de fotbal, iar protocolul stabilit va intra în vigoare începând de joi, 28 mai.

Ungurii îi șochează din nou Europa! Decizia intră în vigoare chiar de astăzi

Dacă Germania e considerată ţara din Europa care s-a descurcat cel mai bine în lupta cu epidemia de coronavirus, atunci vecinii din Ungaria nu sunt nici ei foarte departe de succesul nemţilor.

Întrucât au reușit să încetinească relativ repede răspândirea virusului ucigaș, Ungaria şi-a permis de mult relaxarea restricţiilor. Astfel, acolo viaţa a revenit deja la normal prin adoptarea unor măsuri despre care presa a relatat.

Ungaria redeschide stadioanele pentru spectatori
Ungaria redeschide stadioanele pentru spectatori. Sursa foto: hungarytoday.com

Ungaria, prima țară din europa care redeschide stadioanele pentru public

Acum, potrivit jurnaliştilor de la Nemzetisport, Ungaria a devenit prima ţară din Europa care permite revenirea oamenilor în tribune în cadrul evenimentelor sportive, respectiv pe stadioane.

În articolul întitulat „Oficial: Spectatorii pot reveni în tribune în arenele sportive“, jurnaliştii din Ungaria au explicat normele aplicării acestei hotărâri a guvernului de la Budapesta.

Ce scriu în articolul jurnaliștii din Ungaria

Decizia se aplică în cazul evenimentelor organizate în aer liber.  ”Decizia Guvernului anunţă că, în cazul în care organizatorul evenimentului poate asigura măsurile sanitare necesare pentru combaterea pandemiei, atunci spectatorii pot asista de la faţa locului la evenimentul sportiv”.

Evenimentele care sunt prevăzute cu spectatori, potrivit deciziei Guvernului, sunt cele care se ţin în aer liber sau inclusiv în corturi special amenajate pentru ca spectatorii să fie protejaţi de condiţiile meteo”.

E important ca normele distanţării sociale să fie respectate, iar spectatorii să păstreze distanţa de 1,5 metri între ei. Drept urmare, la meciurile de fotbal, spre exemplu, vor fi lăsate trei scaune goale între spectatori. În plus, scaunele din spatele fiecărui spectator vor rămâne neocupate. Decizia va intra în vigoare, începând de astăzi”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI