Ungaria, într-o situație disperată. Se întâmplă acum: e mai rău decât în România

Ungaria în al doilea val, dur, de coronavirus

În plină criză, aflăm că Ungaria se află în cea mai gravă din Europa în ceea ce privește rata mortalității. Numărul de noi infecții nu oferă o imagine completă a situației. Numărul este în prezent mai semnificativ decât în timpul primului val de pandemie.

Ungaria, într-o situație disperată

Ungaria se află în a patra situație cea mai gravă din Europa în ceea ce privește rata mortalității.  Al doilea val al pandemiei este în creștere în toată Europa. Recent, numărul victimelor a fost de 700 în Spania, 483 în Franța, 596 în Italia, 197 în Portugalia, 268 în România, aproape 400 în Irlanda și 374 în Olanda, dar doar 90 în Ungaria, ceea ce corespunde nivelului regional in medie.

Cu toate acestea, în ceea ce privește numărul de decese pe care virusul le-a solicitat la un milion de oameni pe țară în prima jumătate a lunii octombrie, Ungaria se află într-o poziție destul de proastă în acest moment, spun cei de la DailyNews Hungary.

Se întâmplă acum: e mai rău decât în România

Conform datelor din 13 octombrie, în ultimele două săptămâni au existat 26 de victime per milion de locuitori. Drept urmare Ungaria se află în a patra situație cea mai gravă din Europa. Țările Visegrád, Republica Cehă și România au rezultate și mai proaste, cu 44 și 38 de victime la un milion de locuitori.

După cum raportează portalul de știri maghiar 24, situația nu este mai bună. Chiar dacă comparăm datele maghiare cu țările din Europa de Vest. În Italia, Portugalia, Țările de Jos și Irlanda, în ultimele două săptămâni au murit mai puține persoane decât în Ungaria.

Ungaria, într-o situație disperată. Se întâmplă acum e mai rău decât în România
Criza din Ungaria se adâncește

Doar Spania are un număr mai mare de victime. Chiar dacă Ungaria se află în mijlocul câmpului european în ceea ce privește numărul de noi infecții pe milion de oameni, rata mortalității este încă ridicată. Acest lucru poate fi explicat prin numărul finit de capacitate de testare, ca urmare a căruia, nu toate infecțiile pot fi identificate.

Criza se adâncește în cadrul țărilor Visegrád

În Ungaria, ultimele restricții au fost introduse pe 21 septembrie. De atunci, au fost introduse noi măsuri în mai multe țări europene. În consecință, statele membre ale V4 au anunțat în ultima săptămână noi măsuri de austeritate, care ar putea fi importante, deoarece centrul de coordonare epidemiologică din Visegrad Four tocmai a început să funcționeze.

Republica Cehă

 • Școlile primare sunt închise până la 1 noiembrie, în timp ce învățământul secundar se desfășoară online.
 • Cluburile, barurile și restaurantele vor fi închise până pe 3 noiembrie.
 • Adunările sunt posibile până la 6 persoane, iar alcoolul nu este permis în zonele publice sau pe străzi.

Slovacia

 • Școlile secundare au fost închise de luni pentru o perioadă nedeterminată,
 • Educația online este introdusă în școli.
 • Măștile în aer liber vor fi obligatorii în zonele publice,
 • Toate evenimentele de masă vor fi interzise și nu mai mult de șase persoane se vor putea reuni.
 • Restaurantele rămân deschise,
 • Mâncarea poate fi consumată doar pe terase sau comandată să fie luată.
 • Centrele de fitness și wellness, băile și saunele vor fi închise.

Polonia

 • A fost reintrodusă limita timpului de cumpărături pentru persoanele cu vârsta peste șaizeci de ani,
 • Prtarea unei măști de față este obligatorie peste tot de sâmbătă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI