Metrorex, anunț de ultimă oră! Restricții noi pentru toți călătorii după explozia cazurilor COVID-19. Ce nu vor mai avea voie să facă

Metrorex, anunț de ultimă oră! Restricții noi pentru toți călătorii după explozia cazurilor COVID-19. Ce nu vor mai avea voie să facă Sursă foto: Digi24, Alex Stanciu

În contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile sunt tot mai speriate de explozia zilnică a numărului de cazuri. Acestea trag semnale de alarmă și solicită instituțiilor statului să ia măsuri de evitare a aglomerației, acolo unde este posibil. Astfel, în cursul serii de ieri, Metrorex a transmis printr-un comunicat noile măsuri de restricție care vor avea loc în vederea evitării răspândirii virusului.

Metroul, zonă cu risc ridicat de infectare cu COVID-19

Transportul în comun a reprezentat o problemă majoră în București, în special la orele de vârf ale zilei, respectiv dimineața și seara, atunci când fluxul de persoane care merg la serviciu și școală este de necontrolat.

Cea mai rapidă opțiune rămâne, totuși, metroul, care îți asigură un timp decent de deplasare pe distanțele lungi, nefiind întrerupt de de niciun alt mijloc de transport. Tocmai de aceea, aglomerația de la metrou este privită, mai ales în era pandemiei de COVID-19, cu ochi răi, reprezentând un real pericol de infectare. Chiar dacă cetățenii sunt obligați să poarte mască, există persoane rău voitoare care pot pune în pericol sănătatea celorlalți.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Ultimele două săptămâni au fost marcate, în schimb, de incidente care au adus panică în rândul populației. Din cauza unor defecțiuni tehnice apărute, sute de cetățeni s-au îmbulzit pe peroanele aproape neîncăpătoare de la metrou, creând un mediu neprielnic pentru siguranța călătorilor.

De aceea, Metrorex împreună cu Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti și cei ai Poliției Metrou au decis să limiteze accesul călătorilor în stațiile de metrou.

Mesajul transmis de Metrorex

În urma avertizărilor și apelurilor făcute de specialiștii în sănătate publică cu privire la adoptarea unor restricții privind organizarea mijloacelor de transport în comun, Metrorex va limita accesul călătorilor pe peroane, prin intermediul personalului de pază susţinut de Poliţia Metrou, precum și de alte forţe de ordine publică.

Astfel, cel mai probabil, călătorii vor trebui să își calculeze o marjă de timp atunci când pleacă de acasă, existând posibilitatea unor minute în plus de așteptare pentru accesul pe peron.

„Ca urmare a evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 şi a urgenţelor medicale, în cadrul acţiunilor comune de cooperare, în data de 14.10.2020, la sediul Metrorex a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai ISUB-IF, ai Poliţiei Metrou, şi ai firmelor împreună cu reprezentanţii Metrorex.

În cadrul întâlnirii, în urma analizelor efectuate s-au concluzionat următoarele:

  • personalul medical care efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite;
  • personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex, vor asigura protecţia zonei de intervenţie;
  • personalul de pază susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita după caz, accesul călătorilor în staţiile de metrou pentru evitarea supraaglomerării”, a transmis Metrorex, potrvit Agerpres.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI