Ungaria, articol halucinant la adresa României. Ce a spus presa lor despre gunoaie și mafia din politică

Ungaria, articol halucinant la adresa României. Ce a spus presa lor despre gunoaie și mafia din politică
Ungaria, articol halucinant la adresa Romaniei. Ce a spus presa lor despre gunoaie si mafia din politica

Ungaria arată cu degetul spre România, pe care o acuză de multe nereguli, cele mai grave fiind mizeria și mafia din politică. Potrivit presei maghiare, autorităţile române nici măcar nu îndrăznesc să evalueze câte tone de gunoi sosesc zilnic cu camioane sau vapoare, care, mai apoi, sunt vărsate undeva în ţară. Corupţia gunoiului este peste tot, în politică, instituții publice etc.

Ungaria face acuzații grave

România ocupă penultimul loc în UE, la refolosirea deșeurilor. Țara noastră este groapă de gunoi pentru alte state membre ale Uniunii Europene, acuză Ungaria.

Potrivit unei analize efectuate de EU Observer, o mare parte de vină o are China, cel mai important importator de deşeuri din material plastic, care a interzis din 2017 importul, astfel încât cantitatea lipsă trebuie completată în altă parte.

Octavian Berceanu, directorul general al autorităţii de mediu, a fost bătut în stradă.

„În seara de Revelion mă aflam pe stradă în sectorul 6 din Bucureşti, când am zărit un grup care a descărcat pur şi simplu o cantitate de gunoi dintr-un camion exact în locul în care noi urma să plantăm o pădure pentru a separa sectorul de groapa de gunoi existentă. M-am dus acolo, i-am avertizat şi, spre norocul meu, am activat camera telefonului meu, altfel mă omorau. Aşa am scăpat cu răni mai mici.”, a dezvăluit după eveniment Octavian Berceanu, director general al Gărzii de Mediu (GM).

În România există o mafie a gunoiului, după cum declară chiar Berceanu, directorul general al autorităţii de mediu. Acesta spune că în afacere sunt implicate nume grele din politică.

„Am citit raportul strategic al Interpolului din 2020, în care se scrie negru pe alb că afacerea gunoiului din România este supravegheat de infractori cu gulere albe, în primul rând de politicieni, directori de instituţii, angajaţi din vamă, oameni de afaceri. Iar nu eu afirm acest lucru, ci însuşi Interpolul.” , a precizat directorul.

Mafia gunoiului a ales România

În 2021, la audierile care au urmat arestării în octombrie a 16 membri ai clanului Accarino din Milano, s-a descoperit ce reţea a clădit mafia din Calabria, ‘Ndrangheta în Europa de Est sau în Balcani. Ziarişti membri ai European Investigative Collaboration (EIC), printre care şi români, au încercat să deconspire rolul mafiei italiene în exportul ilegal de gunoi, scrie 24.hu.

Astfel, România a devenit o țară perfectă pentru depozitarea tonelor de gunoaie. La punctele de trecere a frontierelor, în cazul transporturilor UE, controlul documentelor este superficial. Plus că procedura este mult mai ieftină, în comparație cu Italia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI