23 nov. 2023 | 16:59

Ungaria a fost reprezentată de o româncă la Miss Universe 2023. România nu a avut oficial o reprezentantă

Monden
Ungaria a fost reprezentată de o româncă la Miss Universe 2023. România nu a avut oficial o reprezentantă
Ungaria a fost reprezentată de o româncă la Miss Universe 2023. România nu a avut oficial o reprezentantă

Concursurile de frumusețe sunt o rampă de lansare pentru multe tinere și o șansă să demonstreze cât sunt de frumoase. Miss Universe 2023 este unul dintre ele, care deja s-a terminat și a fost câștigat de Nicaragua. Țara noastră nu a avut nicio reprezentantă anul acesta, deși o româncă a concurat, dar pentru Ungaria. Cine este tânăra care a luptat pentru unguri.

Cine este româncă ce a reprezentat Ungaria la Miss Universe

Ediția a 72-a a prestigiosului concurs de frumusețe, Miss Universe, s-a desfășurat cu fast și glamour în frumoasa țară El Salvador. Evenimentul a fost marcat de o competiție acerbă între cele 90 de concurente, fiecare reprezentând frumusețea și eleganța din țara sa.

Câștigătoarea acestui concurs de excepție a fost nimeni alta decât reprezentanta din Nicaragua, care a strălucit prin farmecul și grația sa, fiind recunoscută drept cea mai frumoasă femeie a acelei serate incendiare.

Printre participante, a existat și o reprezentantă a României, care, cu siguranță, a adus o notă distinctivă de eleganță și stil chiar dacă țara noastră nu a avut o prezență oficială în competiție. Aceasta a reprezentat, de fapt, Ungaria la celebra competiție.

Este vorba despre Blága Tünde, o tânără originară din județul Harghita, în vârstă de 27 de ani. Aceasta a devenit Miss Ungaria și, prin urmare, a reprezentat Ungaria la concursul de frumusețe Miss Universe 2023. Nu l-a câștigat, dar a făcut furori cu frumusețea ei.

Ardeleanca, aspru criticată în mediul online

Ardeleanca a provocat controverse, mai ales după ce a făcut o serie de declarații importante pe rețelele de socializare. Concurenta de la competiția de frumusețe și cea desemnată Miss Ungaria a povestit că a călătorit în America de Sud în calitate de maghiară ardeleancă”, de unde oamenii au dedus că ar avea dublă cetățenie.

Aceasta a vorbit despre cât este de mândră de Ungaria, în ciuda criticilor care au încercat să o descurajeze. Cu toate acestea, s-a menținut puternică și a dat tot ce a avut mai bun la Miss Universe, unde a făcut furori cu frumusețea sa.

Eu cred și noi credem în forța culturii noastre! Fiecare gând, cuvânt și gest al meu au fost pentru națiunea maghiară, pentru poporul cu care mi-am împărțit inima și sufletul. Criticii nu ar trebui să ne descurajeze să ne apărăm cu mândrie naționalitatea noastră. Maghiarii din Transilvania au inima și sufletul împletite cu națiunea maghiară, iar eu, ca parte a acestei minunate comunități, accept atât criticile, cât și laudele. Mă ridic cu mândrie în fața tuturor întrebărilor și criticilor. Eu sunt maghiară!”

Vezi și: Ce s-a ales de Ioana Filimon, fosta Miss România 2016. S-a apucat de fitness și a participat la primul concurs. Cum arată acum

Haterii nu au putut sta departe și au intervenit imediat cu comentarii, care mai de care mai răutăcioase. Mulți i-au transmis că ar trebui să își stabilească cetățenia și să nu mai joace la două capete, dacă este o persoană care își iubește țara.

‘Când se va desființa mizeria asta cu dubla cetățenie? Și ce prostii vorbește? Care mii de ani? Poate prin Asia vorbeau ei maghiara. Că în secolul trecut mișunau secuii prin Harghita, nu maghiarii. Care vorbeau o limbă cu totul diferită față de maghiară.’

‘Păi să se mute acolo, atunci. Sunt convins că are dublă cetățenie. Să renunțe la cetățenia românească, nu-i bai. Să simtă din plin viața ungurească, să nu o încurcăm. Vorba aia: nu-i nici româncă că e unguroaică, nici unguroaică nu-i căci e româncă. Cum își complică omul viața, nu i-o complică nici dracu.’, au spus oamenii în mediul online.

Blaga, obișnuită cu show-urile de frumusețe

Pe data de 29 septembrie, a avut loc finala națională a prestigiosului concurs Miss Univers Ungaria 2023, unde 16 tinere talentate au concurat pentru titlul râvnit. Juriul a desemnat-o pe Blága Tünde, o tânără din România, ca învingătoare a competiției. Notabil, aceasta nu este la prima experiență de a fi aleasă ca cea mai frumoasă fată la un concurs de acest gen.

Vezi și: Ea este cea mai frumoasă femeie din lume. Cum arată câștigătoarea Miss Univers 2023

Blága Tünde a cunoscut faima în lumea concursurilor de frumusețe încă din 2016, când a obținut titlul de Miss Transilvania. Performanțele sale ulterioare au inclus câștigarea titlului de Miss Earth Ungaria. În 2019, a fost invitată să participe la concursul Miss Earth World din Filipine, unde a petrecut o lună într-o experiență memorabilă.

Cu toate acestea, la Miss Universe 2023, reprezentanta Ungariei, Blága Tünde, nu a reușit să se claseze în topul 20 al finalistelor. Cu toate că a fost o dezamăgire pentru susținătorii săi, parcursul său înalte competiții anterioare și recunoașterea de la nivel național și internațional îi consolidează statutul ca o prezență notabilă în lumea frumuseții și a concursurilor de acest gen.

Premiere la Miss Universe 2023

Este o premieră remarcabilă pentru Nicaragua, deoarece o reprezentantă a țării a câștigat pentru prima dată titlul Miss Universe, consolidându-și astfel prestigiul în concursul de frumusețe. De asemenea, este demn de menționat faptul că aceasta este a cincea oară când Nicaragua ajunge în semifinale, evidențiind consistența și valoarea participării sale.

Te-ar putea interesa și: Cine este primul bărbat care s-a transformat în femeie şi a câştigat un titlu de Miss. Rikkie Valerie Kolle, considerată o frumuseţe

În cadrul evenimentului, alte momente semnificative au marcat o schimbare semnificativă. Miss Universe 2012, Olivia Culpo, împreună cu celebrele vedete de televiziune Jeannie Mai Jenkins și Maria Menounos, au fost gazdele concursului, marcând pentru prima dată prezentarea emisiunii de către o echipă exclusiv feminină.

De asemenea, atmosfera a fost întreținută de prestația impresionantă a lui John Legend. Într-o altă premieră remarcabilă în istoria concursului de frumusețe, femeile căsătorite și mamele au avut posibilitatea să concureze, aducând o diversitate și o evoluție semnificativă în regulile competiției.

Un alt pas înainte către diversitate a fost reprezentat de participarea a două femei transgender, Marina Machete din Portugalia și Rikkie Kolle din Olanda, conform WLWT5. Astfel, concursul a devenit un catalizator pentru includerea și reprezentarea a diverselor categorii și a confirmat evoluția sa către o formă mult mai liberă.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Vreme tumultuoasă în România. Schimbări uriașe de la o zi la alta
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Capital.ro
Horoscop Luna Nouă în Taur 2024: Momentul magic în care dorințele se împlinesc. Zodiile care se îmbogățesc
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se DAU 12.000 de lei de la STAT. Ce TREBUIE să scrie în CERERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro