Unde vom purta masca de protecție, de fapt. Raed Arafat a făcut anunțul zilei

Unde vom purta masca de protecție, de fapt. Raed Arafat a făcut anunțul zilei
Secretarul de Stat Raed Arafat : ”Fără restricții din 15 mai în toată țara”

Vești bune pentru români în aceste zile. Unele au fost anunțate de Prefectul Capitalei, altele au fost anunțate ieri de către Klaus Iohannis. Începând cu data de 15 mai, un număr important de restricții vor fi ridicate. Alte informații cu privire la acest aspect au fost detaliate și de Secretarul de Stat Raed Arafat într-un interviu acordat la TVR.

Fără restricții din 15 mai în toată țara

În ultima săptămână, spre surprinderea multora, incidența ratei de infectare a scăzut la nivel național. Grupul de Comunicare Strategică anunța ieri, la nivel național, o incidență de 2,86%, în ultimele 24 de ore. Prefectul Capitalei anunța în urmă cu două zile o incidență de la 1,30 la mia de locuitori. Toate aceste date au determinat autoritățile să anunțe ce se va întâmpla începând de mâine, 15 mai 2021.

La nivelul Bucureștiului se vor ridica restricțiile privind restaurantele, teatrele și cinematografele. Bucureștenii vor putea sta în interior, dar numai la capacitate de 50 %. De cealaltă parte, aseară Klaus Iohannis a ieșit în fața românilor anunțând ridicarea restricțiilor la nivel național. În alocuțiunea de ieri Klaus Iohannis anunța ridicarea mai multor restricții, ceea ce este un semn de revenire, cât de cât, la normalitate.

”Primul punct din calendarul de relaxare est 15 mai, când se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice exterioare, cu câteva excepții – zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun. Tot din acest weekend sunt ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte, a precizat președintele.

Nici agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat. Tot din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori”, a anunțat ieri Kalus Iohannis.

Secretarul de Stat Raed Arafat vine cu completări

Invitat în studioul TVR, Secretarul de Stat Raed Arafat a făcut mai multe precizări legate de ridicarea restricțiilor. Deși erau anunțate mai multe relaxări, unele din restricții vor rămâne în vigoare. Deși incidența a scăzut, asta nu însemană că a trecut și Pandemia, a precizat Raed Arafat la TVR.

”Insist, ca nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. (…) Pandemia nu a trecut, suntem într-o situație bună, oricând poate să se schimbe, tocmai de aceea, vaccinare rămâne esențială

(…) Cu cât avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem cât mai aproape de normalitatea în care să nu mai purtăm mască nici în spațiile închise”, a declarat Secretarul de Stat Raed Arafat.

De cealaltă parte, noile relaxări sunt menite să dea un sentiment de revenire la normalitate, dar nu va fi ca înainte de declanșarea crizei, a mai precizat Raed Arafat. În interviul acordat TVR, Secretarul de Stat Raed Arafat a făcut mai multe prcizări, declarând:

”Masca în exterior va rămâne doar în zonele aglomerate, precum stațiile de autobuz, piețele, târgurile. (…) Se scoate masca în spațiile libere. Sunt restricții păstrate, dar se vor relaxa pe parcurs. (…) De exemplu, din data de 15 mai scoatem masca la exterior și revin magazinele la programul normal, plus înlăturarea restricțiilor de noapte.

De exemplu, discotecile sau cluburile nu vor fi deschise acum. Se va anunța când se poate și în ce condiții se poate. Acolo vor fi condiții speciale, pentru a putea relua activitatea la interior, măcar în prima etapă (…) Asta o să apară în Hotărârea CNSU.”, au fost precizările făcute de Raed Arafat.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI