S-au relaxat restricțiile. Unde au voie oamenii să meargă de azi înainte, de fapt

S-au relaxat restricțiile. Unde au voie oamenii să meargă de azi înainte, de fapt
Prefectul anunță că intrăm în scenariul verde

Conform datelor furnizate astăzi, la nivel național incidența s-a menținut la 2,86%, în ultimele 24 de ore. La nivelul capitalei același indice a ajuns astăzi la 1,30 la mia de locutori. Asta înseamnă că suntem în scenariul verde și anumite restricții ar putea fi ridicate.

Capitala a intrat în scenariul verde

După ce incidența ratei de infectare în București a scăzut la 1,30 la mia de locuitori, s-a decis astăzi intrarea în scenariul verde. Cu alte cuvinte o mare parte din restricțiile de până acum vor fi ridicate.

Prefectul Capitalei anunța astăzi că se vor putea redeschide restaurantele, teatrele și cinematografele la o capacitate de 50% în interior. În același timp evenimentele culturale de mare amploare nu vor putea fi susținute cu mai mult de 300 de participanți, în aer liber.

”În București am atins astăzi 1 milion de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Deci lucrurile arată încurajator. Dacă ne uităm la alte state, la peste 50 – 60% rată de vaccinare s-a renunțat la purtarea măștii.

Există și la noi inițiative și discuții ca, de exemplu, în spațiile de birouri sau în alte zone unde sunt doar persoane vaccinate să se renunțe la purtarea măștii, ceea ce poate fi o măsură bună.”, a declarat aseară Prefectul Alin Stoica.

Restricțiile ridicate de vineri în București

În același comunicat emis către presă, Prefectul Alin Stoica anunța că restricțiile vor fi ridicate începând de vineri, 14 mai. Singura restricție care va rămâne în picioare va fi restricția circulației pe timpul nopții.

În același timp, după ce au fost consultări și cu Ministerul Educației, s-a mai făcut precizarea despre prezența fizică a elevilor la cursuri. Singura condiție pentru ca toți elevii să poată merge la cursuri fizic este ca incidența să scadă sub 1 la mia de locuitori.

”De la 1 la mie toţi copii pot să meargă fizic la şcoală. Acum suntem în scenariul în care doar preşcolarii, şcolarii din clasele primare şi terminale pot veni fizic la şcoală. Restul trebuie să facă şcoala online.

Dacă se păstrează acest trend şi nu avem niciun fel de influenţe din perioada anterioară, când au fost mai relaxate lucrurile, atunci este posibil să ajungem spre 1 la mie, însă trebuie să vedem că pasul de descreştere este mai mic şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până ajungem acolo.”, a mai declarat PrefectulAlin Stoica.

După ultimele date publicate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național indicele a ajuns la 2,86%. De asemenea au scăzut, conform informațiilor, și numărul persoanelor aflate la ATI, în ultimele 24 de ore. Acesta poate să fie efectul campaniei de vaccinare, dar și al restricțiilor impuse până acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI