Unde trebuie să votezi la prezidențiale: harta completă a tuturor secțiilor de votare din București

Harta completă a tuturor secțiilor de votare din București pentru alegerile prezidențiale

Alegerile prezidențiale, în cadrul cărora se va alege viitorul președinte al României au loc în data de 10 noiembrie 2019. Dacă niciunul dintre candidați nu reușește să obțină peste 50% dintre voturile alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019 se va organiza al doilea tur de scrutin.
Pentru cei care se întreabă la ce secție trebuie să voteze în ziua alegerilor prezidențiale din 10 octombrie. Cum afli unde votezi la alegerile prezidențiale.

Harta completă a tuturor secțiilor de votare din București pentru alegerile prezidențiale

Românii care au împlinit vârsta de 18 ani inclusiv în ziua alegerilor, au dreptul la vot. Cei care merg să voteze, pot face acest lucru doar pe baza cărții de identitate, a cărții de identitate provizorie, a buletinului de identitate, a pașaportului diplomatic, pașaportului de serviciu sau în cazul elevilor din școlile militare, a carnetului de serviciu militar.

Românii care votează în străinătate, sau cei care au domiciliul în afara țării dar votează în România, o pot face pe baza pașaportului. Cei care se întreabă ”La ce secție votez?” pot afla răspunsul apelând la siteul oficial al Registrului Electoral. Registrul cuprinde numele şi prenumele alegătorului, data naşterii, adresa de domiciliu şi adresa de reşedinţă, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate.

Registrul Electoral este actualizat în permanență

Acest registru este actualizat permanent la nivelul primăriilor, fiind introduşi cetăţenii care au împlinit 18 ani şi fiind radiaţi cei care au decedat sau şi-au pierdut dreptul de a alege. Astfel, pentru a afla răspunsul la întrebarea ”La ce secție votez”, trebuie să introduceți CNP-ul și numele de familie și un cod de verificare afișat pe site, iar portalul va afișa, imediat, numărul și adresa secției de votare la care sunteți arondat la aceste alegeri parlamentare.

Cei care votează în localitatea de domiciliu sunt obligați să meargă la secția la care sunt arondați, în timp ce cei care votează în alte localități o pot face la orice secție de votare. Acolo vor fi înscris pe listele suplimentare.

Poză dintr-o secție de vot din România.
Harta completă a secțiilor de votare din București pentru alegerile prezidențiale.

Conform AEP în țară sunt 18748 secții de vot pentru alegerile prezidențiale

Autoritatea Electorală Permanentă a finalizat delimitarea, numerotarea și stabilirea sediilor celor 18748 de secții de votare din țară organizate cu ocazia alegerilor pentru Președintele României din anul 2019.

Lista secțiilor de votare este publicată pe site-ul Autorității Electorale Permanente www.roaep.ro la secțiunea Management Electoral / Geografie electorală / Registrul secțiilor de votare.

Lista completă a secțiilor de votare pentru Municipiul București

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI