04 nov. 2022 | 18:23

Unde trebuie să ţii nucile pentru a nu râncezi. Secretul bunicilor noastre

Diverse
Unde trebuie să ţii nucile pentru a nu râncezi. Secretul bunicilor noastre
Unde trebuie sa tii nucile pentru a nu rancezi. Secretul bunicilor noastre

Alunele și nucile reprezintă unele dintre cele mai sățioase și sănătoase gustări, potrivit specialiștilor. Conțin uleiuri benefice organismului uman, motiv pentru care sunt recomandate și în tot felul de diete și regimuri alimentare. Secretul care te ajută să le păstrezi proaspete pentru mai mult timp.

Trucul genial pentru ca nucile să nu râncezească

Potrivi specialiștilor, nucile și alunele conțin uleiuri sănătoase pentru organism, fiind pline de săruri minerale și acizi grași benefici, ce hrănesc inima și creierul.

Indiferent că le consumi crude sau în diverse salate sau preparate, nucile sunt extrem de gustoase, mai ales dacă sunt puțin coapte și sărate.

Singurul dezavantaj este faptul că, datorită concentrației mare de grăsimi, nucile râncezesc destul de repede, după ce sunt decojite, și capătă un gust amărui și înțepător.

De aceea este recomandat să nu consumi nucile râncede, deoarece odată ce apare mucegaiul poți dezvolta anumite probleme gastrice din cauza lor.

Pentru ca nucile să se mențină proaspete pentru mai mult timp, este indicat să le menții în propria lor coajă, ca pe migdale sau alune. Atunci când nu scoți sâmburii, nucile cu coajă se pot păstra într-un spațiu bine aerisit și uscat, fără ca gustul lor să fie alterat, timp de 3 sau 6 luni.

Citește și Rețetă de nuci umplute și fragede. Așa ți le făcea bunica în copilărie, sunt un deliciu!

Cum trebuie să păstrezi nucile în coajă

În altă ordine de idei, dacă vrei să spargi o cantitate mai mică de nuci și să le păstrezi proaspete, trebuie să urmezi următoarele indicații.

În primul rând, trebuie să cureți foarte bine miezul de nucă și îl vei pune în caserole la congelator timp de 2 sau 3 zile. Procesul de congelare ajută la distrugerea unor bacterii sau viermișori care ar putea exista în miez Apoi se scot din congelator și se țin la frigider timp de 2 – 3 săptămâni.

Dacă vrei să păstrezi miezul mai mult timp, îl poți lăsa la congelator timp de 6 luni, fără să își schimbe gustul. Când ai nevoie de nuci și alune, scoate doar cantitatea necesară și lasă miezul să se dezghețe treptat în frigider.

Citește și Alimentul pe care trebuie să-l consumi zilnic. Recomandarea inedită a Mihaelei Bilic