Unde se găsesc, de fapt, seriile de șasiu la modelele Dacia Logan

Unde se găsesc, de fapt, seriile de șasiu la modelele Dacia Logan
Alte locuri unde regăsim seriile de șasiu

Ca și noi oamenii, mașinile au și ele CNP-ul lor. Este vorba, mai exact, de seriile de șasiu. Este forma prin care se pot identifica ușor și rapid autovehiculele. Cu toate astea pentru unii numărul șasiului și numărul de identificare al vehiculului ar putea să nu pară relevante. Realitatea ne-a demonstrat că nu este așa.

Seriile de șasiu, CNP-ul mașinii personale

Seriile de șașiu, alături de numărul de identificare sunt ca ADN-ul pentru mașina ta. S-ar putea să fie o provocare să afli unde sunt aceste numere pe mașină. Numărul șasiului, este un număr de identificare exclusiv alocat mașinii tale de către producător. Autoritățile de înmatriculare folosesc acest număr pentru a vă înmatricula mașina.

Acest număr exclusiv este un număr din 17 cifre care îl distinge de alte modele și mărci. Există mai multe moduri de a afla cum să găsiți un număr de șasiu. Numărul se regăsește atât în cartea tehnic a mașinii, cât și pe talonul mașinii personale.

Seriile de șașiu la Dacia Logan

În cazul celebrei Dacia Logan este perfect valabilă afirmația anterioară. În același timp producătorii aleg diferit locuri pe mașină unde este printat acest număr al seriei de șașiu.

Pentru modelele scoase de Renaul în 2020 un posesor de Dacia Logan poate regăsi cu ușurință numărul seriei de șasiu în partea stângă a parbrizului. Cu toate astea, nu la toate autovehiculele seria de șasiu este montată sub parbriz.

Alte locuri unde regăsim seriile de șasiu

Anumiți producători de mașini imprimă seriile de șasiu pe tabloul de bord care se găsește de obicei pe partea șoferului. Vă rugăm să rețineți că nu toți producătorii oferă această opțiune. O altă variantă ar fi pe una din portiere.

Seriile de șasiu ale mașinii sunt adesea tipărite pe ușa șoferului. Sunt imprimate pe o bandă metalică care se găsește pe stâlpul B al mașinii. Acest lucru poate fi văzut când ușa șoferului este deschisă.

O altă variantă, dar mai rar întâlnită, este sub capota vehiculului, care poate fi amplasat lângă motor, sau sub roata de rezervă în portbagaj. La ridicarea roții de rezervă, puteți observa seriile de șasiu al vehiculului.

Unii producători de automobile imprimă numărul șasiului deasupra roții din spate. Cu toate acestea, ar putea fi dificil să îl localizați. În alte cazuri, unii producători montează numărul șasiului sub grila frontală a vehiculului. Este posibil să nu fie întotdeauna cazul.

Ce reprezintă numărul din care sunt formate seriile de șasiu

Fiecare dintre aceste 17 cifre semnifică statistici importante ale mașinii dvs. Mai jos sunt informațiile referitoare la fiecare dintre aceste numere

  • Prima cifră: detalii despre locul în care a fost fabricată mașina,
  • A doua și a treia cifră: detalii despre producător,
  • Cifrele de la patru la opt: detalii despre marca mașinii, tipul motorului, capacitatea motorului și tipul de combustibil al mașinii,
  • A noua cifră: Cod de securitate furnizat de producătorul auto,
  • A zecea cifră: anul de fabricație al mașinii,
  • Cifra a unsprezecea: Unitatea de producție a modelului,
  • Ultimele șase cifre rămase: numărul de serie unic al mașinii.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI