Unde redevine masca obligatorie din septembrie, de fapt. Cine trebuie să o poarte

Unde redevine masca obligatorie din septembrie, de fapt. Cine trebuie să o poarte
Sorin Cîmpeanu anunță noi reglementări pentru anul școlar 2021-2022

Mai este o săptămână până la începerea anului școlar 2021-2022. Deși ministrul Sorin Cîmpeanu anunța ca sigură revenirea elevilor doar fizic la ore, astăzi lucrurile s-au mai schimbat. Într-o intervenție telefonică, Sorin Cîmpeanu declara că este necesară vaccinarea elevilor, altfel există riscul să nu se poată face orele fizic. Surse spun că la jumătatea lunii viitoare, mai mult ca sigur, elevii vor reveni la cursruile online, datorită creșterii numărului de infectări. Alte noi reglementări anunță revenirea la obligativitatea măștilor de protecție în vecinătatea școlilor.

Sorin Cîmpeanu anunță noi reglementări pentru anul școlar 2021-2022

În ultimele zile ministrul Sorin Cîmpeanu a ieșit aproape în fiecare zi în fața presei pentru a vorbi despre ce se va întâmpla odată cu începerea școlii în acest an. În același timp, parteneriatul cu Ministerul Sănătății a fost anunțat și prespune achizția a peste 30 de milioane de măști de protecție pentru elevii care nu vor avea la ei măști, sau le vor deteriora. Anunțul îl făcea Sorin Cîmpeanu în urmă cu câteva zile.

„Există un stoc de 13 milioane de măști la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență. Am avut, luni, în ședința de guvern o ordonanță de urgență aprobată prin care autoritățile locale direcționează către școli resursele existente din perspectiva măștilor de protecție.

Astăzi am încheiat o centralizare, cumulând toate aceste surse și avem exact 30 de milioane de măști la dispoziția școlilor. Centralizarea a fost făcută județ cu județ prin Inspectoratele Școlare Județene. Măștile vor fi distribuite celor care au nevoie. Odată cu permisiunea de a purta măști textile, sunt elevi care vor prefera să poarte propriile măști. Cei care nu vor avea, cei care le-au uitat, cei care le-au rupt, cei care le-au deteriorat, vor avea la dispoziție aceste măști.”, anunța Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Măștile obligatorii în vecinătatea școlilor

Deși numărul de noi infectări, spun specialiștii, sunt menținute la un nivel mediu, odată cu începerea noului an școlar există riscul ca aceste numere să crească. Astfel s-a decis, cel puțin pentru moment în județul Brașov, ca măștile de protecție să devină obligatorii în vecinătatea școlilor, odată cu începerea noului an școlar.

Aceleași noi reglementări intră în vigoare și în București, odată cu primul clopoțel, anunță Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Reprezentanții CMBSU se vor întâlni miercuri pentru a parafa această nouă reglementare.

„Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala.”, spunea prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Cu o rată mică de vaccinare, mai ales în rândul elevilor, astăzi Sorin Cîmpeanu a dat ca sigur scenariul de revenire la cursurile online, dacă rata de infectare va crește la 6 la mia de locuitori. Cifra a fost anunțată chiar de ministrul Sorin Cîmpeanu astăzi, acesta declarând:

”În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca și Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, a declarat astăzi Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI