Alin Stoica, anunț neașteptat cu privire la gunoaiele din sectorul 1: „Amenințarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgență”

Alin Stoica, anunț neașteptat cu privire la gunoaiele din sectorul 1: „Amenințarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgență”
Alin Stoica refuză să instaureze stare de alertă în sectorul1

Prefectul Capitalei a anunțat în această dimineață notele de constatare primite de la Garda de Mediu, în care se specifică nivelul de gravitate reprezentat de deseurile necolectate de Romprest din sectorul 1 al Bucreștiului. Potrivit lui Alin Stoica, situație nu este atât de periculoasă pentru mediu încât să fie declanșată starea de alertă.

Alin Stoica, anunț de ultimă oră pentru cetățeni

După solicitarea primarului sectorului 1 cu privire la declanșarea stării de alertă, prefectul Alin Stoica a explicat că va aștepta notele de constatare transmise de Garda de Mediu, dar și vești noi din partea Primăriei Sectorului 1 și din partea firmei de salubritate Romprest.

În urmă cu puțin timp, Alin Stoica a făcut public răspunsul Gardei de Mediu, subliniind faptul că nu este cazul instituirii stării de alertă, în ciuda insistenței lui Clotilde Armand.

”Din notele de constatare nu există pericol iminent, nu se justifică starea de alertă. Amenințarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgență, excepționale pentru înlăturarea situației

Voi continua să caut soluții împreună cu primăria sectorului 1 și cu prestatorul. În acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea sectorului 1”, a declarat prefectul Capitalei.

Clotilde Armand, acuzații grave la adresa Romprest

Cu o zi în urmă, Clotilde Armand a vorbit despre lipsa de profesionalism de care a dat dovadă operatorul de salubritate Romprest, acuzând că nu respectă îndatoririle asumate prin contract.

Aceasta a explicat că angajații fac curățenie pe străzi, însă deșeurile nu sunt ridicate de pe străzi, ceea ce reprezintă un lucru inacceptabil pentru statul român. Mai mult, primarul sectorului 1 a etichetat această problemă ca o formă de șantaj, situație care trebuie să înceteze cât mai repede.

În plus, Clotilde Armand a solicitat în mai multe rânduri introducerea stării de alertă pentru a putea să-i constrângă pe operatori să termine cu acest șantaj.

„Operatorul de salubritate lucrează pentru statul român, și nu invers. Ce se întâmplă acum e un șantaj total inacceptabil, pe care statul român nu trebuie să îl accepte.

Vedeți pe străzile Sectorului 1 niște muncitori ai operatorului de salubritate, care muncesc, mătură, prestează servicii scumpe, dar când e vorba de serviciul public, de ridicare de gunoi, ei nu prestează acest serviciu care e obligatoriu prin lege, prin regulamentul de salubritate, prin contractul lor au obligația să presteze acest serviciu public.

Ei ce fac – prestează celelalte servicii scumpe, dar serviciul public nu îl prestează. Acest operator lucrează pentru statul român și nu invers. Am văzut gunoaie care erau… muncitorii dădeau cu jet de apă pe carosabil și dădeau și pe gunoaie, fără să îl ridice.

E o situație de șantaj care nu e acceptabilă. În orice capitală europeană s-ar fi oprit de a doua zi acest șantaj”, sunt doar câteva dintre declarațiile făcute de Clotilde Armand în scandalul gunoaielor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI