Unde poți schia în România după ninsorile din decembrie. Zăpada s-a așternut la munte deja VIDEO

de: Bișinicu Andreea
04 12. 2021

Iarna și-a intrat în drepturi în aproape toate regiunile din România. După ce în Capitală a fulguit în dimineața zilei de sâmbătă, 4 decembrie, românii și turiștii se bucură de zăpadă din plin în zonele de munte. Ce stațiuni sunt cele mai căutate, la ora actuală, în țara noastră. Unde se poate schia după ninsorile din luna decembrie. Peisajul este unul de poveste.

Unde se află cele mai bune pârtii de schi din România

La munte ninge ca în basme, iar stațiunile montane sunt pline de turiști care iubesc sporturile de iarnă și au intrat, deja, în spiritul sărbătorilor de Crăciun.

Primii fulgi de nea au căzut în București în dimineața zilei de sâmbătă, 4 decembrie, iar la munte turiștii s-au înghesuit pentru a prinde un loc pe cele mai populare pârtii de schi de la noi din țară.

Temperaturile sunt tocmai bune de schiat pe Valea Prahovei, în Bran și în Poiana Brașov, acolo unde turiștii se bucură de un peisaj de vis.

În Maramureș, turiștii au dat năvala pentru a se bucura de deschiderea sezonului de schi de la Cavnic. Din nefericire, prețurile în acest an au crescut considerabil față sezonul din 2020.

În noaptea dintre vineri 3, decembrie, și sâmbătă, 4 decembrie, s-au înregistrat -11 grade Celsius, astfel că tunurile de zăpadă au putut fi puse în funcțiune. Pregătirile pentru sezonul de iarnă sunt în curs, iar sezonul de schi se va deschide în data de vineri, 10 decembrie.

Cât costă să schiezi în cele mai populare zonele montante de la noi din țară

Pentru cei pasionați de sporturile de iarnă, un abonament pe zi la pârtia de schi costă 120 de lei, cu 20 de lei mai scump decât anul trecut, când românii scoteau din buzunar 100 de lei, pentru a se bucura de o zi întreagă pe schiuri.

Turiștii sunt cei mai fericiți în aceste zile, deoarece în stațiunile Parâng şi Straja din judeţul Hunedoara neaua s-a instalat complet, iar iubitorii de sporturi de iarnă se pot bucura de o priveliște ca în povești.

În Suceava, pe drumuri se circulă în condiții de iarnă. A nins și în localitatea Padina Matei din Caraș Severin, acolo unde locuitorii au dat jos de pe mașini un strat consistent de zăpadă.

De asemenea, a nins şi pe Muntele Mic, cunoscut și sub numele de Acoperişul Banatului, o zonă apreciată în special de turiști, cu patru pârtii disponibile pentru schiori.