Meteo ANM. Valul de aer polar a cuprins România. Zonele în care a nins puternic peste noapte

Meteo ANM. Valul de aer polar a cuprins România. Zonele în care a nins puternic peste noapte
Meteo ANM. Valul de aer polar a cuprins Romania

Alertă meteo emisă de către experții în meteorologie de la ANM. Un val de aer polar a cuprins România. În ce regiuni din țară a nins în noaptea dintre 3 și 4 decembrie. Sezonul rece și-a intrat deplin în drepturi. Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni. Se anunță temperaturi scăzute, lapoviță și precipitații solide.

Un val de aer polar a ajuns în România

Iarna și-a intrat în drepturi, iar valorile termice au scăzut considerabil în primele zile ale lunii decembrie. Primii fulgi de nea au căzut deasupra caselor și blocurilor din Capitală în dimineața zilei de sâmbătă, 4 decembrie.

Mai mult de atât, meteorologii susțin că, în unele județe din centrul și nord-vestul țării, temperaturile ai scăzut şi cu 10 grade față de cele înregistrate în ziua de vineri, 3 decembrie. În zonele de munte, de asemenea, s-a așezat un strat consistent de zăpadă.

Un val de aer polar a pus stăpânire pe România. Specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie anunță polei și lapovită pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 4 decembrie, în special la orele prânzului și după-amiază.

Turiștii sunt cei mai fericiți în aceste zile, deoarece în stațiunile Parâng şi Straja din judeţul Hunedoara neaua s-a instalat complet, iar iubitorii de sporturi de iarnă se pot bucura de o priveliște ca în povești.

În Suceava, pe drumuri se circulă în condiții de iarnă. A nins și în localitatea Padina Matei din Caraș Severin, acolo unde locuitorii au dat jos de pe mașini un strat consistent de zăpadă. De asemenea, a nins şi pe Acoperişul Banatului, aşa cum este considerat Muntele Mic, o zonă apreciată în special de turiști, cu patru pârtii disponibile pentru schi.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni din luna decembrie

În săptămâna 6 – 12 decembrie, valorile termice medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, dar există posibilitatea să plouă mai mult în zonele de munte.

În intervalul 13 – 19 decembrie, săptămâna dinainte de Crăciun vine cu temperaturi mai scăzute, tipice pentru această perioadă a lunii decembrie. Ne putem aștepta la ninsori și lapoviță, o cantitate de precipitații potrivită pentru intervalul în care ne aflăm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI