Unde poți face testul de coronavirus. Lista completă cu spitale și cine trebuie să facă analiza

Unde poți face testul de coronavirus. Lista completă cu spitale și cine trebuie să facă analiza
Unde poți face testul de coronavirus. Lista completă cu spitale și cine trebuie să facă analiza

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV, cunoscut și sub denumirea de pneumonie Wuhan, a început pe 12 decembrie 2019 în centrul orașului Wuhan, China. Virusul nu a ocolit România, primul caz fiind confirmat, miercuri seară, de Raed Arafat, directorul DSU. Panica se instalează ușor, 26 de români fiind deja în carantină și 2.077 aflându-se izolați la domiciliu. Unde poți face testul de coronavirus – lista completă de spitale și cine trebuie să facă analiza.

Unde poți face testul de coronavirus?

România are, începând de miercuri seară, un caz de coronavirus confirmat. Este vorba de un bărbat din județul Gorj în vârstă de 25 de ani, care a fost transportat în seara depistării la Institutul Matei Balș din București. În prezent, 26 de români sunt în carantină și 2.077 se află izolați la domiciliu, iar cei care au intrat în contact cu persoanele bolnave și au simptomele COVID-19 sunt testați.

Cine trebuie să facă analiza?

Testarea este necesară numai la persoanele:

  • cu febră de minimum 38 grade Celsius ori istoric de febră și tuse și dispnee, ce necesită internare peste noapte și fără altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic;
Unde poți face testul de coronavirus. Lista completă cu spitale și cine trebuie să facă analiza
Analiză coronavirus
  • cu o boală respiratorie acută cu orice grad de severitate ce în intervalul de 14 zile, înainte de debut, au avut contact fizic apropiat cu un caz confirmat cu infecție cu coronavirus, în vreme ce pacientul este simptomatic sau care au avut istoric de căsătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă în cel puțin din cele 4 provincii din China afectate în prezent – anume orașul Wuhan, Guangdong Sheng, Beijing Shi, Shanghai Shi – în regiunile Lombardia și Venato din Italia – orașele Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano – ori în regiunea italiană Pemonte.

Lista completă cu spitale

Primele zece cazuri depistate în țară pot fi stăpânite numai la Institutul de Boli Infecționase Matei Balș din București. În această unitate spitalicească vor fi izolate și eventualele cazuri suspecte. Următoarele cazuri vor fi dirijate către unul din spitalele de boli infecțioase desemnate de Ministerul Sănătății:

  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase si Tropicale „Victor Babeș” din București;
  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase Cluj;
  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase Constanța;
  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase Iași;
  • Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie Timișoara.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI