Unde au ajuns 70 de copii refugiați din Ucraina. Un hotel din Cluj-Napoca i-a primit

Unde au ajuns 70 de copii refugiați din Ucraina. Un hotel din Cluj-Napoca i-a primit
Unde au ajuns copiii refugiați din Ucraina

Un hotel din Cluj Napoca găzduiește în acest moment peste 70 de copii evrei care au reușit, din fericire, să scape de bombardamentele din Ucraina. Aici s-au întâlnit cu voluntari prietenoși care au grijă de ei.

Copii refugiați cazați la un hotel din Cluj

Din ce în ce mai mulți ucraineni părăsesc țara, în speranța că poate, într-o zi, se vor putea întoarce acasă. Aproape 2 milioane de cetățeni ucraineni au trecut granițele cu România, Republica Moldova, Polonia și nu numai. Din păcate, o mare parte dintre aceștia sunt copii, copii care nu sunt știu de ce trebuie să fugă de acasă.

„O fată a spus că înainte să ajungă în România i-a fost foarte frică, dar acum, aici, se simte în siguranţă, se simte foarte bine şi răsfăţată pentru că toţi oamenii i-au ajutat, cu mâncare şi sunt buni, dar vrea să se întoarcă în Ucraina pentru că e ţara ei”, spune Fraidy Orgad, reprezentant Asociaţia Chabad, Cluj-Napoca.

70 de copii au trecut granița pe la Vama Siret, iar acum sunt în siguranță într-un hotel din Cluj-Napoca. Aici au fost întâmpinați de mai mulți voluntari care au sărit imediat în ajutorul celor mici.

„Am pregătit în casa mea mâncare pentru 100 de oameni şi luni au ajuns la 4 dimineaţa aici. Noi şi încă aproape 30 de studenţi israelieni şi francezi au venit aici şi m-au ajutat mult, să pun mâncare, să luăm copiii din autocar, să le dăm mâncare, să îi ducem în dormitoare”, spune tânăra.

Copiii vor ajunge în Israel imediat ce asociația va găsi un zbor disponibil. Odată ajunși acolo, vor fi preluați de către o asociația umanitară.

O fetiță refugiată și-a serbat ziua de naștere în Vama Siret

O fetiță de doar 7 ani și-a serbat ziua de naștere în tabăra de refugiați de la Siret. În momentul în care autoritățile și forțele de ordine au aflat că este ziua ei, s-au mobilizat și i-au făcut o surpriză pe care nu o va uita. Pompierii țineau baloane în mână, iar la final a venit un tort. Toți cei prezenți i-au cântat micuței „la mulți ani”.

”Au aflat că este ziua ei. Din acel moment, cei din Tabăra Mobilă de la Siret s-au mobilizat. Cineva a plecat să caute un tort, ceilalți au plecat după cadouri, iar un psiholog a mers să pregătească surpriza împreună cu mama Arinei, fetița care ieri a împlinit 7 ani”, au scris pe Facebook reprezentanții Ministerului de Interne.

Cu toate că Arina trece prin momente dificile, fiind nevoită să-și părăsească casa, autoritățile române au încercat să-i facă ziua de naștere mai frumoasă, una pe care nu o va uita.

Urmăriți Playtech.ro și pe