Unde a trăit Prințesa Diana în copilărie. Casa magică veche de 500 de ani

Unde a trăit Prințesa Diana în copilărie. Casa magică veche de 500 de ani
Casa unde a copilarit Printesa Diana

Diana Frances Spencer s-a născut la 1 iulie 1961 la Park House din Sandringham, o proprietate închiriată pe proprietatea reginei. Familia Spencer face parte dintr-un lung șir de aristocrați și au fost aproape de familia regală britanică de zeci de ani. Bunica Dianei era o doamnă în așteptarea reginei mame și regina Elisabeta a II-a chiar a participat la nunta părinților ei.

Unde a trăit Prințesa Diana în copilărie

Diana a avut o copilărie fericită pe moșia Norfolk. Potrivit fostei sale bone, Inge Crane, era „foarte, foarte blândă”. „Întotdeauna a existat ceva special în Park House. Este dificil să punem un deget pe ceea ce este”, a declarat Crane pentru CNN. Althorp este adesea creditată ca fiind casa ei din copilărie, dar rădăcinile ei timpurii erau foarte mult aici în Norfolk. Chiar și mama Dianei, Onor. Frances Burke Roche s-a născut la Park House în 1936, chiar în aceeași zi în care regele George al V-lea a murit, la Sandringham House.

Ultimul dintre Spencer a părăsit Park House în 1974, iar în 1983, Regina Elisabeta a donat casa carității Leonard Cheshire pentru persoanele cu dizabilități. În 1987 și-a deschis porțile ca hotel accesibil persoanelor cu o serie de boli, inclusiv Parkinson, paralizie cerebrală și leziuni ale coloanei vertebrale.

Moșia de la Althrop, preferata prințesei Diana

Diana și familia ei s-au mutat la Althorp în 1976, când ea avea 14 ani, după ce tatăl ei, John Spencer, vicontele Althorp, a intrat în titlul său. În ciuda stării relației părinților ei, s-a spus că ar fi iubit locul. Un fost bucătar de al Althorp, Betty Andrews, în vârstă de 76 de ani, a declarat pentru BBC în 1997: „Privind în urmă, a fost probabil cel mai fericit moment din viața ei”.

Astfel, marea casă impunătoare se află în familia Dianei de peste cinci secole, 20 de generații trăind acolo. Linia sa aristocratică se întoarce la figuri atât de remarcabile precum George Washington și Bonnie Prince Charlie.

Casa cu 90 de camere a fost construită în 1508 pe o frumoasă moșie care acoperă peste 500 de acri. Amplasate în teren există căsuțe, ferme, păduri și sate întregi, mai mult decât suficient pentru a menține tânăra Diana ocupată.

Căprioarele rătăcesc la Althorp încă din secolul al XVI-lea, iar moșia găzduiește multe specii de păsări autohtone, cum ar fi bufnițele și potârnicuțele cenușii. Copacii veterani sunt stelele a peste 10.000 de acri de pădure, inclusiv un stejar Crimeea de 72 de metri care a fost plantat de Sir John Spencer III în 1589.

Dormitorul regelui William, împodobit în albastru și galben însorit, a fost locul preferat al Dianei pentru a dormi când s-a întors în vizită la Althorp după ce s-a căsătorit. Se spune că Diana a iubit terenul și casa și nu este greu de văzut. După ce a moștenit Althorp House, fratele ei, lordul Charles Spencer, locuiește acum acolo cu familia sa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI