Unde a mers Carmen Iohannis, înainte să voteze. Prima Doamnă a ținut totul ascuns

Unde a mers Carmen Iohannis, înainte să voteze. Prima Doamnă a ținut totul ascuns
Unde a votat Carmen Iohannis în ziua alegerilor prezidențiale. Foto: europafm.ro

Ziua alegerilor a sosit. Românii își pot exercita astăzi dreptul de vot, în primul tur al alegerilor prezidențiale și își vor alege viitorul președinte pentru următorii cinci ani.Votarea a început duminică ora 7.00 și se încheie la ora 21.00.

Prin excepție, votarea în străinătate s-a desfășurat și pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă imediat anterioare zilei votării. Românii din diaspora mai pot vota și astăzi până la ora 21:00 (ora locală).

Carmen Iohannis, soția Președintelui Klaus Iohannis a votat astăzi, în jurul orei 11:30, la o secție de votare din Sibiu.

Unde a votat Carmen Iohannis?

Prima doamnă a statului a mers la vot fără soțul său, la Sibiu în contextul în care Klaus Iohannis a votat în această dimineață, la ora 09:00, la secția de votare de la liceul Jean Monnet din Capitală.

Carmen Iohannis a votat de această dată fără soțul său, Klaus Iohannis
Carmen Iohannis a votat de această dată fără soțul său, Klaus Iohannis. Foto: romaniatv.ro

Carmen Iohannis a votat la secţia 68, amenajată în Şcoala Gimnazială nr. 4 din oraşul Sibiu.
„E o zi foarte importantă: Astăzi am votat pentru România normală şi vă invit pe toţi la vot. Este foarte important să vină toţi românii la vot”, a spus soţia preşedintelui, potrivit mediafax.ro.

Întrebată dacă este optimistă de rezultat, Carmen Iohannis a răspuns afirmativ. Preşedintele Klaus Iohannis a votat în Capitală, la o secţie organizată la Liceul „Jean Monnet”. În această dimineață, Carmen Iohannis a ales să meargă mai întâi la biserică, la slujba de duminică, apoi a ales să voteze la Şcoala Gimnazială nr. 4 din Sibiu, orașul natal al acesteia.

Potrivit sondajul IMAS, actualul președinte, Klaus Iohannis rămâne favoritul în cursa pentru alegerile prezidențiale, cu 45% urmat de Mircea Diaconu (16,6%) și Viorica Dăncilă (12,4 %). În clasament mai urmează Dan Barna, liderul USR, care a obținut un procent de 14,2% și Theodor Paleologu (6,9%). Pe ultimul se situează Liderul Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, cu un procent mic, de 2,9%.

Și din sondajele realizate de CURS sau SOCIOPOL reiese că actualul președinte al României, Klaus Iohannis este preferatul de până acum în cursa pentru prezidențiale.