Un val de aer tropical lovește România. Anunțul făcut de meteorologi. Ce se întâmplă din nou cu vremea

Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 1-2 noiembrie. Ce se întâmplă cu vremea

Meteorologii vin cu vești bune pentru români! Se pare că vremea se va încălzi în următoarele zile, iar temperaturile pot urca până la maxime record pentru această perioadă. La ce valori ne putem aștepta?

Vremea se va încălzi săptămâna viitoare, iar valul de aer rece se pare că va părăsi treptat țara noastră. Valul de aer tropical îl va împinge pe cel polar și temperaturile vor crește simțitor într-un interval de numai trei zile.

 

Ce vreme ne așteaptă în weekend?

Valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi va prezenta înnorãri temporare în restul teritoriului. Va ploua, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, în Crişana, Maramureş, Transilvania, local în Banat, în Moldova şi doar izolat în restul teritoriului, iar pe crestele montane vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, unde la rafalã se vor atinge viteze pânã în jurul a 80 km/h, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului, în special în sudul Banatului, precum şi în centrul şi în estul Moldovei, unde rafalele vor fi de 50…60 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade. În cursul nopţii, izolat se va semnala ceaţã, cu o probabilitate mai mare în zonele joase din sud.

Prognoza meteo ANM. Vremea se încălzește semnificativ.

Vremea va deveni caldã pentru aceastã dată. Temperaturile maxime vor fi situate între 13 şi 20 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. În vestul, nordul şi centrul ţãrii cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, nordul Moldovei şi local în Transilvania. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat vor fi ploi slabe în Oltenia.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi în regiunile vestice, nord-vestice şi estice. Dimineaţa şi noaptea pe suprafeţe mici va fi ceaţă, în special în regiunile sudice. Doar dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici, vor fi condiţii de ceaţã.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI