Un urs, ucis ilegal de doi bărbați din Dâmbovița. Polițiștii au fost cei care i-au zărit în timp ce transportau animalul braconat

Un urs, ucis ilegal de doi bărbați din Dâmbovița. Polițiștii au fost cei care i-au zărit în timp ce transportau animalul braconat
Un urs, ucis ilegal de doi bărbați din Dâmbovița. Polițiștii au fost cei care i-au zărit în timp ce transportau animalul braconat

Doi braconieri din Dâmbovița, în vârstă de 39 și 44 de ani, sunt cercetați după ce au ucis un urs și apoi l-au tranșat. Întâmplarea a avut loc în comuna Runcu. Însoțiți de Poliție, paznicii de vânătoare din zonă i-au prins pe cei doi în timp ce transportau leșul animalului cu mașina.

Urs ucis ilegal de doi braconieri

La vederea paznicilor, unul dintre cei doi bărbați a devenit violent și i-a amenințat cu un cuțit. În acel moment, paznicii de vânătoare au alertat de urgență Poliția Fieni.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au surprins, în comuna Runcu, doi bărbaţi de 39 şi 44 de ani, în timp ce transportau într-un autoturism un urs pe care l-ar fi braconat prin folosirea unei capcane neautorizate.  Animalul decedat a fost preluat de reprezentanţi de la Fondul de vânătoare. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 44 şi art. 42 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, autoturismul celor doi braconieri a fost sechestrat de Poliția Fieni. Potrivit specialiștilor, prejudiciul cauzat este de circa 40.000 de euro. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vânătoarea speciilor de vânat în alte condiții decât cele ale derogărilor și acces în fondurile cinegetice sau practicarea vânătorii cu capcane neautorizate.

Localnicii din Petroșani, alertați după ce un urs ar fi atacat animalele din gospodării

Locuitorii municipiului Petroșani au primit mesaje Ro-Alert. Aceștia au fost atenționați să evite deplasările spre marginea orașului, deoarece a fost observat un urs pe străzi. Acesta ar fi coborât în zona Sălătruc și ar fi atacat animalele din gospodării. Unul dintre săteni a spus că ursul i-a ucis o scroafă.

Mesajele Ro-Alert au fost trimise localnicilor în jurul orei șase dimineața.

„Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (urs) în localitatea Petroşani. În zona străzii Sălătruc. Animalele sălbatice sunt considerate periculoase. Nu încercaţi să vă apropiaţi de ele sau să le hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară”, se arată în mesajul transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În ultimele luni, autoritățile au primit mai multe sesizări în legătură cu urșii care coboară în gospodăriile localnicilor din orașele Văii Jiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI