Un tată din Olt povestește cu lacrimi amare cum şi-a pierdut fiica infectată cu SARS-CoV-2: „Ne-a pus să semnăm că refuzăm internarea”

Un tată din Olt povestește cu lacrimi amare cum şi-a pierdut fiica infectată cu SARS-CoV-2: „Ne-a pus să semnăm că refuzăm internarea”
Coşmarul unui tată care şi-a pierdut fiica infectată cu Covid-19

Părintele unei tinere diagnosticată cu Covid-19 a povestit coșmarul prin care a trecut timp de o săptămână. Fiica lui suferea de parapareză spatică și retard mintal sever, iar tatăl spune că ar fi fost obligat să semneze că refuză internarea.

Calvarul prin care a trecut un tată care și-a pierdut fiica

Bărbatul a chemat de trei ori ambulanța, fata a fost văzută de trei ori la Spitalul Orășenesc Corabia, iar în cele din urmă a decedat acasă. Acolo, familia a reușit să-i asigure două aparate de oxigen. Tatăl fetei a decis să facă publică povestea după ce a citit, în presa locală, datele raportate de către DSP Olt despre decesul fiicei sale.

Cei de la DSP au raportat că pacienta a venit la Caracal și că aparținătorii au refuzat internarea. Fata a decedat din cauza unui stop cardiorespirator, pneumonie, insuficiență respiratorie acută și infecția Covid-19. Aceștia au mai precizat că fata nu era vaccinată anti-covid și că a murit la domiciliu. Cu toate acestea, bărbatul spune că lucrurile au stat altfel.

„Noi, pe data de 30 octombrie, am sunat prima dată la salvare. Fata avea o infecţie în gât, avea mereu probleme cu amigdalele, de ani de zile, flegmon amigdalic, acesta era diagnosticul. În momentul în care a venit ambulanţa, ne-au întrebat dacă are Covid. I-am spus că are o infecţie în gât.

Ne-am urcat în ambulanţă, ne-am dus la Corabia la spital. Când am ajuns, doamna doctor Ştefania Nicolaescu a spus că nu poate să o consulte, pentru că trebuie făcut testul Covid. A venit o asistentă în salvare, i-a făcut testul şi a spus că are Covid.

Vă dăm o reţetă, mergeţi acasă şi o trataţi de Covid. Am reţeta… Am mers acasă să o tratăm de Covid”, a povestit Marian Şişcu, tatăl fetei de 32 de ani, pentru News Flux.

Situația fetei s-a agravat

Ajunsă acasă, lucrurile nu au mers deloc bine. Saturația de oxigen a scăzut la 84, iar părinții au sunat din nou la salvare. Ajunși la spitalul din Corabia, acolo li s-a spus că pacienta trebuie internată la un spital care are paturi de neuropsihiatrie, iar la Corabia nu existau.

În aceste circumstanțe, tatăl a cerut un tub de oxigen, însă cei de la spital i-au spus că nu se poate și că ar trebui „să facă rost” de un aparat de oxigen. De asemenea, bărbatul a fost obligat să semneze că refuză internarea. Peste alte două zile, situația fetei s-a agravat din ce în ce mai tare.

Părinții au sunat din nou la ambulanță, iar la spital au dat de același medic care a văzut-o prima dată. Aici au fost testați membrii familiei, iar testele au ieșit negative. Din acest motiv, spune bărbatul, fetei i s-a interzis internarea în spital.

Într-un final, fata a fost internată într-un container, însă familia nu a fost lăsată înăuntru deoarece nu aveau COVID-19. După ceva timp, cineva le-a dat vestea că starea fetei este foarte gravă și că „nu mai prinde dimineața”.

Li s-a mai transmis că în această situație este mai bine să meargă acasă. Aceștia au cerut să ia cu ei tubul de oxigen, însă au fost refuzați din nou. Au plecat, iar la ora 04:00 dimineața, pe 6 noiembrie, fata a decedat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI