Un tânăr de 22 de ani, din Timişoara, căutat mai bine de 12 ore de salvamontişti în zona vârfului Retezat

Un tânăr de 22 de ani, din Timişoara, căutat mai bine de 12 ore de salvamontişti în zona vârfului Retezat
Un tânăr de 22 de ani, din Timişoara, căutat mai bine de 12 ore de salvamontişti în zona vârfului Retezat

Un tânăr, în vârstă de 22 de ani, venise din Timișoara într-o drumeție în Masivul Retezat. Acesta s-a pierdut duminică în zona vârfului Retezat și a fost căutat timp de 12 ore de salvamontiști.

Tânăr rătăcit în zona vârfului Retezat

Bărbatul se afla pe munte alături de alți doi prieteni. La un moment dat, aceștia au dat de un strat de zăpadă, așa că doi dintre ei s-au întors, însă unul  continuat drumeția. A ajuns pe vârful Retezat, însă atunci când a încercat să coboare s-a rătăcit din cauza ceței.

„Turistul se afla în Retezat împreună cu doi prieteni, cu care intenţiona să ajungă pe vârful Retezat. La un moment dat au întâlnit un strat de zăpadă, iar colegii săi au decis să se întoarcă. Tânărul şi-a continuat însă drumul, a ajuns pe vârful Retezat, dar atunci când a încercat să coboare s-a rătăcit din cauza ceţei”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

La căderea serii, cei doi prieteni ai tânărului care s-au întors îl așteptau în stațiunea Râușor. Când au observat că prietenul lor nu se mai întoarce, au alertat Salvamontul. În căutarea acestuia au pornit 20 de salvamontiști de la Baza Salvamont Râușor.

Aceștia au acționat pe trei trasee, alături de un câine special pentru astfel de situații. Din fericire, tânărul a fost găsit a doua zi, de dimineață, pe Valea Gurazlata, unde coborâse pe un traseu nemarcat.

O gravidă, o femeie și un copil de doar 6 ani, salvați de pe munte

În acest weekend, salvamontiștii din Neamț au intervenit pentru a salva două femei blocate pe munte, în masivul Ceahlău. Una dintre femeie era însărcinată în ultima lună, iar cealaltă avea un copil de doar doi ani.

Cele două femei au încercat să coboare de pe vârful Toaca. Vremea nu era deloc prielnică, fiind extrem de frig. Au fost înregistrate -6 grade Celsius. Femeia însărcinată în ultima lună a suferit un atac de panică, iar cealaltă era într-o stare avansată de epuizare, împreună cu copilul de doar doi ani.

„Acțiune in derulare a salvamontiștilor din Neamț. Salvamontiștii intervin la această oră în zona Chica Fântânele pentru acordarea primului ajutor și transportul a două turiste din Iași. Una dintre turiști este în stare de epuizare și are cu ea un copil de 2 ani, iar cealaltă a suferit un atac de panică, fiind în ultima lună de sarcină. Menționăm că temperatura actuală la acea altitudine este de -2 grade, iar la Vf. Toaca, de unde coborau tinerele, este de -6 grade”, a anunțat Dispeceratul National Salvamont. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI