Un tânăr a murit înecat în Dâmbovița, după ce a încercat să salveze un adolescent. FOTO + VIDEO

Un tânăr a murit înecat în Dâmbovița, după ce a încercat să salveze un adolescent. FOTO + VIDEO
Un tânăr a murit înecat în Dâmbovița

Un tânăr de 25 de ani a murit înecat în apele râului Dâmbovița, miercuri dimineața, în apropiere de stația de metrou Grozăvești din Capitală. Acesta intrase în apă pentru a salva un adolescent de 16 ani, care în cele din urmă a reușit să iasă singur din apă în momentul în care echipajele de intervenție au sosit la fața locului.

Tânăr înecat în râul Dâmbovița

Miercuri dimineața s-a anunțat prin apel la numărul de urgență 112 că doi tineri se află în apele râului Dâmbovița, în zona căminelor studențești din Regie. La fața locului s-au deplasat de urgență echipajele de salvatori. Din păcate, doar unul dintre cei doi mai era în viață. Este vorba despre tânărul de 16 ani, cel care a intrat primul în apă și care a reușit să ajungă la mal în momentul în care au venit salvatorii.

Scafandrii au început operațiunea de căutare a celuilalt tânăr în jurul orei 6:00 dimineața și au avut nevoie de 30 de minute pentru a da de trupul neînsuflețit al celui care și-a riscat viața pentru a salva o persoană de la înec. Adolescentul de 16 ani a fost preluat de un echipaj SMURD și dus la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală pentru îngrijiri medicale.

„Cel care a intrat primul în apă este un minor de 16 ani, a reușit să iasă din apă până la sosirea resurselor noastre, a fost preluat de SMURD și transportat la spitalul Grigore Alexandrescu, iar cel de al doilea, (despre care martorii susțin că a intrat să îl salveze pe primul) are 25 ani. Din nefericire, cel din urmă nu a mai reușit să iasă din apă și a fost căutat timp de 30 de minute de echipajul de scafandri, fiind găsit decedat. Au acționat scafandrii, 2 echipaje SMURD și o autospecială cu barcă”, au transmis, miercuri, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISUBIF).