Un șofer român de TIR, jefuit pe o autostradă din Italia. I s-a furat marfă în valoare de 40.000 de euro

Un șofer român de TIR, jefuit pe o autostradă din Italia. I s-a furat marfă în valoare de 40.000 de euro

Un șofer de TIR român a fost jefuit în Italia, pe autostrada A14. Acestuia i s-a furat marfa în valoare de 40.000 de euro. Totul s-a întâmplat în estul țării, după ce șoferul oprise pentru a se odihni.

Șofer de TIR, jefuit de marfă de 40.000 de euro

Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în Italia, pe autostrada A14, în zona de servicii Alento Ovest. Șoferul de TIR român a fost victima unor hoți, care au profitat de faptul că acesta a oprit pentru a se odihni.

În timp ce dormea, hoții i-au furat toată marfa din autovehicul. Este vorba despre anvelope, în valoare de 40.000 de euro, pe care tocmai ce le încărcase din Germania. Cei doi indivizi au la activ furturi comise în aceeași manieră.

Aceștia au forțat sigiliile TIR-ului, au sustras anvelopele și le-au încărcat în alt camion, cu care au și reușit să fugă de la locul faptei. Din fericire, nu au reușit să ajungă foarte departe. Un echipaj de carabinieri i-au interceptat a km 428 de pe a14, după ce fuseseră identificați în trafic de o patrulă a poliției rutiere Pescara Nord.

Cei doi indivizi au refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și au încercat să scape. Aceștia au fost urmăriți mai mulți kilometri pe autostradă, însă carabinierii le-au blocat camionul la km 472 + 500 sud, mai exact, în zona Termoli.

Oamenii legii au confiscat camionul și bunurile furate. Cei doi hoți aveau domiciliul în provincia Andria. Aceștia au fost arestați și urmează să fie trimiși în judecată pentru furt calificat.

Șofer de TIR decedat după ce a căzut cu camionul într-o prăpastie

Șoferul, în vârstă de doar 23 de ani, a intrat cu TIR-ul într-un sens giratoriu, la ieșirea de pe autostradă către drumul național DN 39A. Camionul s-a răsturnat într-o prăpastie adâncă de circa 20 de metri, potrivit IPJ Constanța.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că un bărbat, de 23 de ani, a condus un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor cu semiremorcă, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu rondoul unui sens giratoriu, ulterior părăsind partea carosabilă şi căzând într-o prăpastie de aproximativ 20 de metri. În urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto”, au explicat polițiștii.

Incidentul a avut loc în localitatea Agigea, la ieșirea e pe autostrada A4. Se pare că șoferul nu a fost atent și nu văzuse că se termină autostrada. A intrat cu viteză mare în sensul giratoriu, moment în care a plonjat într-o râpă. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a vedea dacă TIR-ul a avut vreo defecțiune la sistemul de frânare.